Milica Gardašević je nedavno osvojila Zlatnu ligu, a sada svi čekaju njen skok na Svetskom prvenstvu: Ponosna sam na sebe!

02.03.2024

14:43

0

Od mlade atletičarke se dosta očekuje, a utiske će sumirati na kraju sezone

Milica Gardašević je nedavno osvojila Zlatnu ligu, a sada svi čekaju njen skok na Svetskom prvenstvu: Ponosna sam na sebe!
Milica Gardašević - Copyright MN Press

Od Milice Gardašević se mnogo očekuje, naročito nakon osvajanja Zlatne lige. Mlada Novosađanka je uspela da sakupi najviše bodova sa prethodnih takmičenja, pa je drugo mesto u Madridu bilo dovoljno za ukupni trijumf. 

Time osnažena, uputila se u Glazgov, gde je u nedelju čeka borba za svetski tron. Milica ovog puta skače u dvorani, gde su potpuno drugačiji uslovi od onih na otvorenom, gde je njen najbolji rezultat 6.91 iz prošlog jula, koliko je skočila u Kraljevu.

U dvorani je njen skok samo jedan centimetar kraći, pa u Glazgovu ima čemu da se nada. Ipak, u kratkom razgovoru za 24sedam, nije želela da obećava i nagoveštava, već ide korak po korak, odnosno, skok po skok.

- Velika je čast predstavljati Srbiju na največim svetskim takmičenjima. Ja ću se potruditi da, kao i do sada, dam svoj maksimum i verujem da će rezultati na nivou mog ličnog rekorda biti dovoljni za visok plasman - istakla je Milica i dodala:

- Utiske nakon osvajanja Zlate lige ću sabrati kad završim sezonu. Dosta je gust raspored ove zime i ne bih želela da izgubim iz fokusa ono što je najbitnije, a to je svakako da dobro treniram i da se dobro takmičim. Svakako, velika stvar. Zadovoljna sam i ponosna i na sebe i na svoj tim.

Milica prvi nastup i to odmah u finalu Svetskog prvenstva, imaće u nedelju uveče. Pre toga, pratila je svoje reprezentativne kolege, Angelinu Topić, koja je zauzela peto mesto na svetu, kao i Elzana Bibića, koji se nažalost nije plasirao u finale. Ostao je još nastup i Milice Emini.

Tim Srbije ovog puta čini samo četvoro takmičara, mladih nada, koji su budućnost ovog sporta, kako u domovini, tako i u svetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike