Srpska atletika ima još jednu kraljicu! Istorijski uspeh Milice Gardašević – ova titula prvi put stiže u Srbiju!

23.02.2024

22:56

1

Autor: A. Š.

Mlada skakačica udalj osvojila je najprestižnije takmičenje u organizaciji Svetke atletike

Srpska atletika ima još jednu kraljicu! Istorijski uspeh Milice Gardašević – ova titula prvi put stiže u Srbiju!
Milica Gardašević - Copyright MN Press

Srpska atletika dobila je još jednu kraljicu, a Ivana Španović legitimnu naslednicu. Milica Gardašević ostvarila je istorijski uspeh, pošto je po prvi put u istoriji naše „kraljice sportova“ osvojila najprestižnije takmičenje u organizaciji Svetke atletike – Zlatnu ligu!

Odlučujući korak ka uspehu, koji nijedan srpski atletičar pre nje nije uspeo da ostvari, mlada skakačica udalj napravila je na finalnom turniru u Madridu gde je osvojila drugo mesto, koje joj je donelo pobedu u ukupnom učinku.

Pobedom u Astani Milica Gardašević osvojila je 10 bodova, drugim mestom u Madridu još 7 i sa ukupno 17 bodova ubedljivo je osvojila prvo mesto dok je druga bila Florentina Isko sa 10.

Bila je Milica nadomak trijumfa i u španskoj prestonici s obzirom da je posle druge i treće serije vodila s rezultatom 6.64 metra, ali je, na kraju u ukupnom plasmanu drugoplasirana, Rumunka uspela da je u Madridu pobedi dužim skokom od jednog centimera.

Ipak, Gardaševićevoj je najvažnije bilo da takmičenje u Madridu završi ispred Mađarice Diane Lesti, koja je potpuno podbacila osvajanjem tek šestog mesta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike