Posle ubadanja kubanskog boksera, "rat" nastavljen! Na oštro saopštenje Somboraca usledio isti takav odgovor Pazaraca!

27.02.2024

14:21

0

Autor: D. N.

- Da je u Somboru napadnut bokser iz Pazara i izboden, šta bi bilo i kako bi se završilo - zapitao je prvi čovek kluba iz Vojvodina

Posle ubadanja kubanskog boksera, "rat" nastavljen! Na oštro saopštenje Somboraca usledio isti takav odgovor Pazaraca!
Copyright Printscreen/TV Arena sport

Pre nekoliko dana u Novom Pazaru je izboden kubanski bokser, Antonio Biset. Pošto je napadnuti član BK Sombor, usledilo je saopštenje iz kluba iz Vojvodine. Tačnije, na društvenim mrežama se oglasio predsednik Stojan Knežević.

- Kao predsednik BK Sombor razmišljao sam šta da napišem posle održanog četvrtog kola Bokserske lige Srbije. Indicent u kojem je Biset uboden u glavu od strane lica iz Novog Pazara… U ime kluba, uprave i takmičara mogu da saopštim da od danas, pa dok god sam predsednik kluba, nikada više nijedan bokser neće boksovati u Novom Pazaru.

Printscreen/YouTube/Svet boksa
 

Ovakav incident je kvalifikovan kao "lake telesne povrede", a dogodio se pred hotelom "Kosovo", gde nas je napalo 20 lica. Dobro je prošlo da neko od dece nije i ubijen. Dežurni tužilac u Pazaru, Azra Fetahović, pušta lica koja su nas napala na slobodu.

Ovo je jedan od pokazatelja da postoji zlo u ljudima koji ne podnose trenerku Srbije i grb Srbije. Žalosno. Da je u Somboru napadnut bokser iz Pazara i izboden, šta bi bilo i kako bi se završilo? Verovatno bismo mi bili krivi i pohapšeni. Svaka sportska saradnja sa BK Novi Pazar je danas završena. Antonio Biset je veliki junak, koji je branio sebe, grad i Srbiju u Pazaru.

Zašto? Jer je imao trenerku BK Sombor sa inicijalima Srbije. Ponosan sam na momke koji su bili hrabri i posle svega boksovali u nedelju. Uz to su i oštećeni od strane sudija na sraman način. Ovakvo suđenje nije viđeno ni u Zimbabveu - napisao je prvi čovek BK Sombor.

Nije se dugo čekalo na odgovor iz Pazara.

- Ovim putem želimo da se obratimo javnosti povodom nedavnih događaja u Novom Pazaru, koji su izazvali pažnju medija, a u vezi s navodnim napadom na boksera BK Sombor i saopštenjem direktora kluba Stoleta Kneževića, koja smatramo apsolutno neprihvatljivim i nesportskim.

Printscreen/TV Arena sport
 

Najoštrije osuđujemo izjave koje su došle iz BK Sombor, posebno one koje impliciraju da se ne može garantovati sigurnost bokserima iz Novog Pazara ukoliko gostuju na mečevima u Somboru. Takve izjave mogu se smatrati i pozivom na nasilje i podsticanje na širenje međunacionalnih tenzija i mržnje, što je u potpunosti neprihvatljivo.

Pazarci pobedili

Borbe su ipak održane, kako je i planirano, u nedelju. Pobedili su bokseri Novog Pazara ukupnim rezultatom 10-4.

Pošto su u subotu konstatovane lakše povrede. lekar je dozvolio Bisetu da se nađe na merenju i kasnije boksuje. Ipak, Novi Pazar je rešio da preda meč Kubancu. Njegov duel registrovan kao pobeda 2-0 nad Darisom Ejupovićem.

Što se tiče incidenta koji se dogodio, jasno ističemo da smo protiv svakog oblika nasilja i da takvo ponašanje nema mesta ni u sportu, ni u društvu. Iako su mediji izvestili o navodnom napadu na boksera Antonija Biseta veoma je važno reći da se incident dogodio van sportskih terena (ispred smeštaja gde su bili smešteni gosti iz BK Sombor) i dan pošto je sama priredba i počela. Pitanje kako je konkflikt započeo i koje se sve učestvovao ostavljamo nadležnim institucijama i policiji.

Važno je istaći da su bokserima BK Sombor pruženi svi potrebni uslovi i obezbeđena sigurnost od strane domaćina BK Novog Pazara. Tvrdimo da su tvrdnje o međunacionalnoj mržnji u Novom Pazaru neosnovane, a svako ko je prisustvovao meču može da posvedoči da je BK Sombor ispraćen aplauzom publike, bez ijednog incidenta.

Što se tiče tvrdnji gospodina Kneževića da je nekome smetao grb Srbije, želimo da naglasimo da naši klubovi imaju reprezentativce ove zemlje, koji s ponosom brane boje Srbije. Tvrdnje o navodnom osporavanju simbola Srbije u našem gradu su neutemeljene i stvar izolovanih slučajeva za koje nemamo apsolutno nikakvu odgovornost.

Nadalje, gospodin Knežević očigledno zaboravlja na prethodne provokacije pojedinaca kada je u salama u Somboru, u kojima su učestvovali naši klubovi, postavljani transparenti Arkana i Ratka Mladića, za koje se niko nikada nije javno izvinio gostima druge nacionalnosti. Izjave poput one "šta bi bilo da se radilo o obrnutoj situaciji" smatramo da samo podstiču na dalju polarizaciju i netrpeljivost.

 

 

Napominjemo i da je u istom periodu u hotelu "Oxa" održano prvenstvo Šumadije i Pomoravlja u kojem je učestvovalo nekoliko klubova iz cele Srbije. Svi učesnici su se učestvovali dobrodošlo i bezbedno. Ovakvi pokušaji blaćenja imena našeg grada, naših klubova i naših boksera su neprihvatljivi. Novi Pazar je ponosan grad s najviše bokserskih klubova u zemlji i sa velikim brojem šampiona, koje su naši klubovi iznedrili.

Pozivamo Bokserski savez Srbije da reaguje na saopštenje Kneževića i da u skladu sa tim započne disciplinski postupak. BK Sombor, kao i svi ostali klubovi iz zemlje, i te kako su dobrodošli u naš grad - naveli su Pazarci u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike