Otkazan boks spektakl! "Ciganski kralj" se povukao zbog posekotine, nesuđeni protivnik mu ne veruje! (VIDEO)

03.02.2024

11:28

0

Autor: D. N.

Pojavio se čak i snimak kada je Fjuri povređen

Otkazan boks spektakl! "Ciganski kralj" se povukao zbog posekotine, nesuđeni protivnik mu ne veruje! (VIDEO)
Tajson Fjuri - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Bokserski spektakl, borba između Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika, vredna više od 100 miliona evra je otkazana. Meč je trebalo da bude organizovan u Rijadu, 17. februara, a ulog je trebalo da budu titule za četiri pojasa, WBA, WBC, WBO i IBF.

Razlog je posekotina koju je Fjuri zadobio tokom jednog od sparinga u Saudijskoj Arabiji. Kako prenose mediji, povredio ga je sparing partner, hrvatski borac, Agron Smakiči

Na društvenim mrežama se onda pojavio i snimak kada je "ciganski kralj" povređen.

Sada je definitvno da borbe u najavljenom terminu neće biti, pošto Fjuri mora da miruje najmanje dve nedelje. Zbog toga se Fjuri je javno izvinio navijačima, ljudima u Arabiji, ali i samom Usiku i njegovom timu.

- Potpuno sam razočaran posle dugih priprema i toga što se nalazim u dobroj formi. Osećam se loše zbog svih koji su bili uključeni u ovaj veliki događaj. Nastaviću da treniram za borbu, u novom terminu kada oko bude zalečeno.

Izvinjavam se mom timu, Usikovom timu, ostalim borcima i navijačima. kao i domaćinima i mojim prijateljima u Saudijskoj Arabiji - navedeno je u saopštenju Fjurija.

S druge strane, Ukrajinac, i njegov tim istakli su da su spremni da dođu u Rijad na meč, ako se nađe zamena za Britanca. Spominje se da bi to mogao da bude Hrvat, Filip Hrgović. Ali to nije sve, pošto je Usikov agent Agis Klimas bio besan zbog novonastale situacije. On čak veruje da je sve "izrežirano" kako do borbe ne bi došlo.

- Uradio bi sve samo da se ne sastane sa Usikom. Možda ga je neko udario tiganjem, kao što je želeo - kazao je Klimas za Skaj Sports.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike