Fjurija prozivaju zbog pada na zadnjicu i spominjanja Noleta: Nisi ti bokserski Đoković!

29.10.2023

11:29

0

Autor: D. P.

Spektakl u Rijadu završen pobedom Britanca

Fjurija prozivaju zbog pada na zadnjicu i spominjanja Noleta: Nisi ti bokserski Đoković!
Copyright Tanjug/AP

Aktuelni bokserski šampion Tajson Fjuri pobedio je Frensisa Nganua odlukom sudija posle deset rundi, ali je u trećoj pao od jednog levog krošea Kamerunca.

Jutro nakon očekivanog, ali teško ostvarenog trijumfa u kojem se Kamerunac po prvi put borio po bokserskim pravilima, Fjuri doživljava prozivke sa svih strana.

Problematičan je baš taj pad na zadnjicu u trećoj rundi, kao i njegova izjava pre borbe da će se meč odvijati onako kako bi izgledalo finale Vimbldona da protiv teniskog šampiona Novaka Đokovića dođe da igra najbolji stonoteniser.

 

 

 

Danas na to veliki broj bokserskih navijača u svetu gleda sa podsmehom, jer možda je Kamerunac na nivou kvaliteta najboljeg stonotenisera, ali Fjuri u boksu nije isto što i Đoković u tenisu. 

- Frensis je odličan borac snažnog udarca. Bolji je bokser nego što smo mislili. Iznenadio me je svojim čudnim stilom, stajao je dalje od mene, čekao udarce i pokušavao je da mi kontrira. Dobar je borac koji mi je pružio jedan od najtežih mečeva u poslednjih deset godina. Ne znam da li je bilo blizu, ali najvažnije je da sam pobedio - prenosi Tanjug Fjurijeve reči.

 

 

 

 

Britanski mediji navode da bi Fjuri trebalo da ove borbe da zaradi skoro 60 miliona evra, dok će Nganu da inkasira oko deset miliona evra.

Sledeći meč Fjurija trebalo je da se dogodi 23. decembra u Rijadu protiv Ukrajinca Aleksandra Usika, ali izgleda da od toga neće biti ništa:

- Sada moram da se odmorim, dobro odmorim i analiziram šta dalje. Meč sa Usikom moraću da pomerim - naglasio je Fjuri.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike