Ponavlja se polufinale Evropskog prvenstva!? Prandi je postigao gol kakav se retko viđa, a Skandinavci uvideli grešku, pa se žalili! (VIDEO)

27.01.2024

08:33

0

Autor: A. S.

Skandal u samoj završnici šampionata, nečuveno

Ponavlja se polufinale Evropskog prvenstva!? Prandi je postigao gol kakav se retko viđa, a Skandinavci uvideli grešku, pa se žalili! (VIDEO)
Slavlje rukometaša Francuske nakon Prandijevog gola - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Evropsko prvenstvo u rukometu došlo je do same završnice, ali, umesto da govorimo o medaljama, jutro nakon polufinala, na pomolu je skandal.

Posle okršaja Švedske i Francuske, u kome su trijumf upisali Galski petlovi i to na neverovatan način u produžetku, koji su izborili pogotkom u poslednjoj sekundi meča Eloima Prandija, skandinavska selekcija rešila je da uputi žalbu na regularnost.

Kako prenosi najpoznatiji rukometni novinar na svetu Rasmus Bojsen, Švedska se zvanično žalila EHF-u, zbog pogotka Prandija.

Naime, na isteku vremena, pri vođstvu Šveđana, suđen je deveterac za Francuze, a loptu je uzeo najubojitiji, Eloim Prandi. Bio je precizan, pa su Francuzi dobili dodatnih deset minuta i izborili plasman u finale.

 

 

Međutim Šveđani smatraju da je povredio rukometna pravila i to tako što je pomerao stajnu nogu prilikom izvođenja šuta i da je na kraju prestupi, a sudijski dvojac Nikolov-Načevski iz Makedonije se nije oglasio.

Finale između Francuske i Danske, zakazano za nedelju od 17:45, pa ima dovoljno vremena da EHF odgovoriti na pritužbu Švedske. 

- Primili smo protest Rukometnog saveza Švedske zbog krajnjeg momenta regularnog dela meča Švedska - Francuska u polufinalu. Sada se bavimo time i zbog toga EHF neće dalje komentarisati ovaj slučaj. Dostavićemo sve nove informacije blagovremeno - navodi se u obraćanju EHF-a. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike