I dalje je sve u našim rukama: Đerona miran pred Mađare, Island već arhiviran

13.01.2024

14:21

0

Autor: A. S.

Fokus je na dobrim stvarima koje su učinjene

I dalje je sve u našim rukama: Đerona miran pred Mađare, Island već arhiviran
Toni Đerona - Copyright MN Press

Ostali su rukometaši Srbije bez punog plena u prvom meču na Evropskom prvenstvu iako su na minut i po do kraja imali tri gola prednosti, na kraju su remizirali sa ekipom Islanda, 27:27.

Ipak, nije reč o neuspehu, a Orlovi se već okreću sledećem meču u grupi C, koji je na programu u nedelju od 20.30 sa ekipom Mađarske.

- Pre nego što smo otišli na spavanje, stručni štab je pogledao utakmicu kako bismo uradili adekvatnu analizu. Kratki video snimci koji pokazuju šta treba da se ispravi su napravljeni i sada imamo sastanke pojedinačno sa igračima kako bismo ih zajedno sagledali - rekao je dan posle otvaranja šampionata selektor Toni Đerona, pa dodao:

- Nema se previše mogućnosti da se pogleda baš sve što bi trebalo, znali smo da će biti teško. Na kraju, osvojili smo jedan bod što znači da je i dalje sve u našim rukama. Možda smo propustili priliku, ali treba da se fokusiramo na dobre stvari koje smo uradili.

Ali, sada sledi fokus na meč koji može biti od velike važnosti prilikom formiranja naredne grupe, a stručni štab je pripremio ekipu za najpre taktički drugačiji okršaj.

- U prvoj utakmici smo igrali sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik – ima još krupnije igrače. Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednjaka koja mogu da menjaju tokom utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodati neke od sitnica koje smo videli na utakmici protiv Crne Gore - poručio je Đerona.

Srbija i Mađarska igraju u nedelju od 20.30.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike