Francuska je u finalu EP! Ali morate da pogledate neverovatan gol koji je prethodio svemu, to odavno nije viđeno! (VIDEO)

26.01.2024

20:05

0

Autor: D. N.

Pobednik je odlučen tek posle produžetka

Francuska je u finalu EP! Ali morate da pogledate neverovatan gol koji je prethodio svemu, to odavno nije viđeno! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Rukometna reprezentacija Francuske se plasirala u finale Evropskog prvenstva pošto je u polufinalu savladala Švedsku sa 34:30. Za zlatnu medalju, boriće se protiv boljeg iz okršaja Nemačke i Danske. A to su bili Danci koji su slavili rezultatom 29:26.

U prvom poluvremenu, Francuzi su imali i sedam golova viška, ali su se u drugom delu igre Skandinavci vratili. Na dva minuta do kraja su imali i prednost od dva gola, ali su na 15 sekundi do kraja Francuzi smanjili na samo gol razlike. A onda je usledio šok za Šveđane.

U produžetke su ušlo posle rezultata 27:27, a junak je bio Eloim Prandi. Pri rezultatu 27:26 za Švedsku dao je fenomenalan pogodak iz prekida. Koji možete i da vidite.

U dodatnom vremenu, rezultat je bio 7:3 za "trikolore".

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igo Deska sa osam golova, dok je na drugoj strani Feliks Klar dao devet.

Finale je na programu u nedelju od 17.45 sati.

Podsetimo, naša reprezentacija je završila takmičenje već posle prve faze, a kasnije je usledio i rastanak sa selektorom Tonijem Đeronom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike