Maloletni igrač pikada zaradi ozbiljne pare svaki put kad baci strelicu! Niste ni čuli za njega, on mlati pare

23.01.2024

15:59

0

Autor: P.K.

Tek počinje da gomila bogatstvo, računaju da će imati astronomske pare

Maloletni igrač pikada zaradi ozbiljne pare svaki put kad baci strelicu! Niste ni čuli za njega, on mlati pare
Luk Litler - Copyright Profimedia

Znate li ko je Luk Litler?

Ne čudi nikoga što ne znate, jer je u pitanju igrač pikada iz Engleske, koji ima samo 17 godina, a njih je napunio ovog meseca. On je trenutno omladinski prvak sveta i predviđa mu se velika karijera kad su u pitanju takmičenja i trofeji.

Kada je u pitanju novac, međutim, tu mu ide dobro. I više nego dobro. Nakon što je pobedio Majkla van Gervena u finalu Bahrein Mastersa, analizirana je njegova zarada, a onda prikazana po novcu koji je zaradio po svakoj bačenoj strelici,

Ovaj tinejdžer je ušao u istoriju 19. januara kada je osvojio svoju prvu seniorsku PDC titulu pobedom od 8:5 nad trostrukim svetskim šampionom Van Gervenom.

 

 

Litler u je bilo garantovano 1.250 funti (1.460 evra) samo za učešće u Bahreinu, a onda je osvojio glavnu nagradu od 20.000 funti (23.366 evra).

Samo nekoliko nedelja ranije zaradio je 200.000 funti na Svetskom prvenstvu nakon što je zauzeo drugo mesto, iza prvog igrača sveta, Luka Hamfrisa.

Da je osvojio glavnu nagradu, tinejdžer bi otišao kući sa 500.000 funti.

Ipak, Litler je zaradio značajnu sumu otkako se pojavio na sceni pikada.

Zapravo, Englezi su izračunali da je sedamnaestogodišnjak zaradio 59 funti po svakoj bačenoj strelici na seniorskim PDC turnirima na kojima je igrao!

Prema procenama iz januara 2024. godine, procenjuje se da Litler ima neto vrednost od skoro 500.000 funti. San procenjuje da će jednog dana moći da dođe do neto vrednosti od 40 miliona funti, pošto se priključi Premijer ligi.

Novo istraživanje je takođe pokazalo da bi "The Nuke" ("nuklearka) mogao da zaradi do 2.000 funti po sponzorisanom Instagram postu.

Tinejdžer trenutno ima 1,1 milion pratilaca na toj društvenoj mreži i sa stopom angažovanosti od 13 odsto, Litler bi mogao zaraditi ogromnu sumu.

Na šta će potrošiti svoju zaradu? Ranije ovog meseca, Litler je rekao za talkSPORT da planira da unapredi svoj automobil, iako u tom trenutku nije bio dovoljno star da vozi. Tada je nosio majicu sponzora Škode:

- Imam Škodu, pa sam siguran da mogu to da srede! – rekao je tada.

 

 

Litler je takođe nagovestio da će potrošiti svoju zaradu sa Svetskog prvenstva na putovanje u odmaralište i zabavni park Alton tauers.

Nakon pobede nad Metom Kembelom na Ali Pali, rekao je:

- Svi moji prijatelji gledaju kod kuće. Uvek smo govorili da treba da idemo u Blekpul ili Alton tauers, pa mislim da će me gledati u stilu "Luk, ti plaćaš". Na šta ću ja reći "Da, naravno!"

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike