Nismo zadovoljni, ali moramo pobedom da završimo EP! Đorđe Lazić već razmišlja o SP u Dohi!

15.01.2024

17:47

0

Autor: G. F.

Vaterpolisti u Zagrebu igraju sa Rumunima za 7. mesto

Nismo zadovoljni, ali moramo pobedom da završimo EP! Đorđe Lazić već razmišlja o SP u Dohi!
Đorđe Lazić - Copyright MN Press

Vaterpolisti Srbije popravili su plasman u odnosu na prethodni šampionat Evrope, ali nipošto nisu zadovoljni činjenicom da će se u utorak od 15.00 sa Rumunijom boriti za 7. mesto.

Ciljevi su bili mnogo veći, nisu ostvareni i sada je pred Delfinima kratak period u kom moraju da se pripreme za Svetsko prvenstvo u Dohi. Tamo kiksa ne sme da bude jer od plasmana zavisi hoće li učestvovati na Olimpijskim igrama naredne godine u Parizu.

Iako verovatno nikome nije do utakmice sa Rumuinijom, centar Đorđe Lazić za sajt Vaterpolo saveza Srbije poručuje da će tim dati sve od sebe da pobedom završi takmičenje.

- Imaju Rumuni određeni kvalitet. Pamtimo loše iskustvo iz SAD i poraz u Svetskoj ligi. Daćemo sve od sebe da pobedimo i da trijumfom završimo prvenstvo. Ne možemo da budemo zadovoljni krajnjim plasmanom. Ali utakmice su Grčkom i Rumunijom su jako bitne za nas. Potrebno nam je što više mečeva da se uigramo, da budemo zajedno. Očekuje nas SP. U Dohi želimo da popravimo utisak, da osvojimo medalju i da se plasiramo na Olimpijske igre koje su krajnji cilj ove generacije - rekao je Lazić.

Naš mladi reprezentativac Nikola Lukić nije zadovoljan što će njegov tim da igra za sedmo mesto na EP.

- Osećaj nije prijatan, ali nam treba ozbiljan pristup, maksimum u ovom trenutku. Pobedili smo ih nedavno na pripremnom turniru. Naravno da očekujem pobedu, a to je ujedno priprema za Dohu. Ovde nismo ispunili očekivanja, uvek je medalja cilj. Verujem da je ovo put koji treba da prođe ekipa da bi bila prava. Imaćemo pripreme u Kragujevcu kako bi na SP bili bolji nego u Zagrebu - izjavio je Lukić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike