Delfini skupo platili prazan hod u duelu sa Grcima! Srbija će igrati za sedmo mesto u Evropi!

14.01.2024

16:13

0

Autor: D. P.

Medalja nije osvojena, ali cilj je Pariz

Delfini skupo platili prazan hod u duelu sa Grcima! Srbija će igrati za sedmo mesto u Evropi!
Viktor Rašović - Copyright Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu pošto su u prvom meču razigravanja poraženi od Grčke sa 12:10.

Veliki pad u igri i više od deset minuta bez gola u trećoj i četvrtoj četvrtini koštali su Delfine pobede. Rival će im biti poraženi iz duela Crne Gore i Rumunije koji je na programu kasnije večeras.

Odigrali su izabranici selektora Uroša Stevanovića fantastičnu prvu četvrtinu i stekli dva velika gola prednosti. Do poluvremena je Grčka uspela da se konsoliduje i vrati u igru, pa je na semaforu pisalo da su ekipe izjednačene po broju golova.

Treći deo igre doneo je veliku borbu u kojoj su odbrane bile bolji deo oba tima, pa se u poseldnjih osam minuta ušlo pri rezultatu 8:8. Ali je već tada bilo primetno da su Delfini pali u napadu, a "post" je potrajao do polivine poslednjeg dela igre.

Kada je Srbija postigla deveti gol, Grci su ih već imali 11 na kontu i nisu se mnogo namučili da prednost održe do kraja susreta. Nije ono što su naši vaterpolisti želeli, ali je realnost. Moraće još mnogo da se radi do SP u Dohi, na kom će naši vatertpolisti pokušati da se izbore za šansu da brane olimpijsko zlato osvojenu u Tokiju pre dve i po godine baš u duelu sa Grčkom.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena, Srbija će igrati za 7. mesto u Evropi - Radulović koristi kontru i samnjuje zaostatak na dva gola. Faul u napadu Grka, možda i poslednji voz za naše vaterpoiliste. Kivecis je isključen, ali nema gola Jakišiča. Odbranli su Delfini, ali su se odbranili i rivali pa uzeli minut odmora da mirno privedu meč kraj. Nisu dali gol, ali je na semaforu pisalo da jedo kraja jedva nešto više od pola minuta.

30. minut - Nema gola Delfina već dugo, peterac za Grčku. Funtulis je siguran za tri gola viška. Nije dobro! Još jedan promašaj, sada je Jakšić neprecizan, ali ga Grci faulirjau. Brzo smo izveli akciju, dali gol, ali su ga sudije poništile. Vraćaju loptu na mesto faula. Gol Mandića! Odavno se nije tresla mreža Grka, još od početka treće četvrtine! Novi igrač više i novi gol rivala. Onda i početnička greška u dodavanju, deluje da povratka nema, iako smo se obranili. Još jednom Grci seku napad Srbije - 9:12.

27. minut - Još jednom su Grci doplivali do prvog napada, ali i napravili faul. Lazić nam je doneo igrača više, ali ne i novo vođstvo. Posle isključenja Jakšića vodi Grčka golom Alafrakisa. Sudije sviraju faul Ubovića u napadu, pa isključuju našeg igrača i Grci preko Genidunasa stižu do dva gola viška - 10:8.

Kraj treće četvrtine - Delfini su se odbranili, pa ponovo zaradili igrača više i ponovo ga nisu iskoristili. Presekli su Grci dodavanje naših igrača, a Filipović je upisao i devetu odbranu na utakmici. Posle kornera je izblokiran šut rivala, a Zerdevas je odbranio šut Jakšića uz zvuk sirene. Pred poslednjih osam minuta rezultat je nerešen. Da li ćemo ponovo gledati peterce?

22. minut - Još jedna serija neiskorišćenih napada na obe strane, pa onda novo isključenje za Ranđelovića i tajm-aut za selektora Grčke Teodorosa Vlahosa. Brani Filipović šut Vlahopulosa! Pravimo faul u napadu, kažu sudije. Ali odmah sviraju i faul Grcima, pa zatim i isključenje Skumpakisa. Nema gola već duće vreme i dalje je 8:8.

19. minut - Grci sada nisu iskoristili prvi napad, stativa je zaustavila njihov pokušaj. Na drugoj strani novo isključenje Grka i novi gol Srbije. Iskočio je Lazić na centru i loptu smestio u mrežu posle dodavanja Viktora Rašovića. Isključen je i Jakšić na drugoj strani, Funtulis je to iskoristio. Grci su se odbranili, pa zaradili novog igrača više, ali je sada Funtulis pogodio prečku - 8:8.

Završena je druga četvrtina - Odbranili su se Grci sa igračem manje, Drašović je pogodio stativu, a na drugoj strani su naši zaradili iskkjučenje. Još jedna odbrana Filipovića, ne da rivalima da izjednače na manje od dva minuta do kraja. Ubović je izborio novo isključenje rivala, a selektor Uroš Stevanović je zatržio tajm-aut da umiri igrače i "nacrta" akciju za ovaj posed. Tražio je da se igra pun napad, igrači su to ispoštovali, ali gola nije bilo. Na drugoj strani Nikolaidis sa centra donosi egal Grčkoj na ulasku u poslednji minut. Usledio je faul u napadu Delfina i Genidunas je doveo rivala u vođstvo. Poslednji napad imali su naši vaterpolisti, zaradili igrača više, a Mandić je u svom stilu doneo izjednačenje - 7:7.

13. minut - Drašović je fauliran s leđa, a peterac je Mandić pretvorio u novi gol Delfina. Još jednom Grci prave faul u napadu, a onda čudna situacija. Lukić je šutirao, a niko nije bio siguran da li je pogodio ili promašio. Snimak je otklonio dilemu, lopta je otišla u spoljni deo mreže. Vlahopulos je iskoristio novog igrača više i smanjio na 6:5.

10. minut - U drugoj četvrtini prvi napad su imali Grci i uspeli da iskoriste prvog igrača više. Posle faula u napadu Radulovića, odlično je odrađena defanziva, ali je Jakšićeva bomba prozujala pored stative gola Grčke. Opet su se Delfini odbranili, ali su ostali bez sreće. Odlično je uplivao Strahinja Rašović, šutirao i pogodio stativu. Isključenje Radulovića Grci nisu uspeli da kazne, pa i dalje vodimo - 5:4.

Kraj prve četvrtine - Promašaj Srbije, pa faul u napadu Grčke i Strahinja Rašović iz kontre donosi novu prednost Srbije! Na prvu pauzu ide se pri rezultatu 5:3 za Srbiju posle gola Lukića sa igračem više. Zanimljivo je da su svih pet golova postigli različiti igrači u našem timu.

7. minut, 3:3 - Nekoliko "jalovih" napada na obe strane samo potvrđuju da obe ekipe igraju sjajnu odbranu. Lazić je izborio igrača više, pa Jakšić još jednog, a Radulović je pogodio! Bitno je da Marko zaboravi onaj peterac iz duela sa Mađarskom zbog kog smo ostali bez polufinala. Pogađa Genidunas sa 7 metara, lopta od stative ulazi u mrežu

4. minut, 2:2 - Na jednoj strani Filipović brani udarac rivala, ali ne uspeva ni Ubović. Izjednačenje Grcima donosi Kakaris, pobegao je čuvaru na drugoj stativi i lako smestio loptu u mrežu. Stisli su Grci odbranu i još jednom zaustavili napad Delfina. Filipović je još jednom odbranio, ali je lopta završula u korneru. Ipak, su i naši odradili odličnu defanzivu. Lazić postiže gol, ponovo vodimo! Nakon peterca koji je napravio Drađović, kapiten Grčke Funtulis ponovo vraća egal na semaforu.

1. minut, 1:0 - Prvi napad na utakmici izborili su naši vaterpolisti. Ubović je asistirao Ranđeloviću i Srbija je povela!

Utakmica je počela.

14.56 - Intonirane su himne Grčke i Srbije. Sve je spremno za početak.

14.35 - Iako su u Zagrebu ostali bez šanse za plasman na OI, naši vaterpolisti već danas počinju pripreme za Svetsko prvenstvo u Dohi, gde će imati još jednu šansu da stignu do Pariza.

14.30 - Pratimo duel dve reprezentacije koje su igrale u finalu Olimpijskih igara u Tokiju. Tada je zlato završilo oko vrata Delfina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike