Bravo devojke! Srpske vaterpolistkinje ponovo ubedljive, sada sledi borba za prvo mesto!

06.01.2024

15:19

0

Autor: D. N.

Danas su na EP u Ajndhovenu "potopljene" Rumunke

Bravo devojke! Srpske vaterpolistkinje ponovo ubedljive, sada sledi borba za prvo mesto!
Copyright MTB-Photo.com / Marcel ter Bals/Vaterpolo savez Srbije

Srpske vaterpolistkinje su ostvarile novu ubedljivu pobedu na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu. Posle Turske, naš nacionalni tim je pobedio i Rumuniju.

Rezultat je bio 15:4 (4:1, 4:1, 4:2, 3:0), pa će Srbija sutra (10.30) odigrati meč poslednjeg, 3. kola. Tada će se sastati sa Češkom i to će biti borba za prvo mesto u grupi.

Ana Milićević je ponovo bila najefikasnija, postigla je tri gola, dok su Nika Ratković, Hristina Ilić, Neda Mandić, Jovana Radonjić i Tijana Lukić postigle po dva. Anja Švec i Sesilija Diaz Mesa su dale po jedan.

- Za razliku od meča sa Turskom, Srbija je danas mnogo bolje otvorila utakmicu, pa je posle pet minuta golovima Hristine Ilić i Nade Mandić vodila sa 3:0. Ubrzo se u listu strelaca upisala i Nika Ratković, igračica koja ima samo 15 godina, a u drugom poluvremenu je svoje prve golove na Evropskom prvenstvu postigla i godinu dana starija Jovana Radonjić.

Selekcija Dragane Ivković je nastavila da igra u jakom ritmu i u drugoj četvrtini, pa je posle dva i po minuta vodila sa 7:1. U trećoj četvrtini je razlika porasla na "+8" i tu je pitanje pobednika bilo rešeno - navedeno je u izveštaju na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike