Srbi mogu u Pariz preko Zagreba ili Dubrovnika! Određen novi domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu!

17.11.2023

16:44

0

Autor: G. F.

Umesto u Izraelu muškarci će igrati u Hrvatskoj, a dame u Holandiji

Srbi mogu u Pariz preko Zagreba ili Dubrovnika! Određen novi domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu!
Vaterpolo reprezentacija Srbije - Copyright Profimedia

Evropska vaterpolo federacija potvrdila je danas u zvaničnom saopštenju da će Evropsko prvenstvo za vaterpoliste biti održano u Dubrovniku i Zagrebu od 4. do 16. januara, dok će vaterpolistkinje igrati u Ajndhovenu od 5. do 13. januara naredne godine.

- Bili smo primorani da odložimo Evropsko prvenstvo u Netanji zbog terorističkih napada protiv izraelskog naroda. U interesu sportista, drago mi je što smo uspeli da obezbedimo dva sjajna domaćina i želim da se zahvalim našim savezima u Hrvatskoj i Holandiji što su učinili sve da se ova prvenstva održe. Zajedničkim radom organizovaćemo ove događaje na optimalan način - rekao je predsednik Evropske federacije Antonio Silva, a prenosi zvanični sajt.

Srpski vaterpolisti će igrati u grupi C, u kojoj su još Izrael, Nemačka i Malta. Ukoliko zauzme prvo mesto u grupi, Srbija bi u osmini finala igrala sa poslednjim sastavom iz grupe A i, ako tu bude uspešna, u četvrtfinalu će se sastati sa prvoplasiranom ekipom iz grupe B.

Vaterpolo reprezentacija Srbije ima cilj da obezbedi plasman na Olimpijske igre 2024 u Parizu, pošto to nije uspela na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Fukuoki, a ako izvisi u toj borbi u komšiluku ostaje joj šansa na planetarnom takmičenju u Kataru, sledećeg februara

U grupi A su Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska, u grupi B Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, a u grupi D Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.

Srpske vaterpolistkinje su u grupi C, sa Rumunijom, Češkom i Turskom. Ukoliko osvoje prvo mesto, što je cilj, igrale bi sa poslednjom ekipom iz grupe A, u kojoj su Holandija, Mađarska, Hrvatska i Grčka. U grupi B su Španija, Izrael, Francuska i Italija, a u grupi D su Slovačka, Nemačka, Velika Britanija i Bugarska.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike