24SEDAM RUMA: Rukometašice RK „Ruma“ se plasirale u Super B ligu Srbije

14.05.2023

19:19

0

Posebno priznanje dobila je golmanka rumske ekipe, Ana Marčetić, koja je proglašena za MVP-a lige. Priznanje joj je uručio delegat Miodrag Milovac.

24SEDAM RUMA: Rukometašice RK „Ruma“ se plasirale u Super B ligu Srbije
Copyright Opština Ruma

Rukometašice RK "Ruma" ostvarile su značajan uspeh plasiravši se u Super B ligu Srbije, nakon što su u poslednjem, 18. kolu Prve rukometne lige Vojvodine, savladale ekipu "Laki" iz Crvenke sa ubedljivih 39:21. Iako utakmica nije imala odlučujući takmičarski značaj, jer su Rumljanke već ranije osigurale šampionsku titulu, igra je bila spektakularna i igrala se za navijače.

Pehar za pobedničku ekipu uručio je Stevica Jevremov, direktor Prve rukometne lige Vojvodine, dok je medalje šampionkama svečano dodelila predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić. Predsednica Ćirić je istakla posvećenost i želju igračica RK "Ruma" za pobedom kao inspirativnu, te naglasila njihovu ulogu kao primer mladima da kroz trud i rad mogu postići svoje ciljeve. U znak zahvalnosti, rukometašice su predsednici poklonile šampionsku majicu kluba za sezonu 2022/23.

Trener ženske ekipe RK "Ruma", Dragan Vidović, izrazio je zadovoljstvo osvajanjem prvog mesta i istakao potrebu za dobrom pripremom za narednu sezonu u Super B ligi. On je naglasio da će klub težiti ka najvišem mogućem plasmanu u ligi, uz nadu u kontinuiranu podršku od strane Opštine Ruma.

Posebno priznanje dobila je golmanka rumske ekipe, Ana Marčetić, koja je proglašena za MVP-a lige. Priznanje joj je uručio delegat Miodrag Milovac.

RK "Ruma" je ovu sezonu završila sa impresivnih 29 bodova, što je kruna uspeha ženske ekipe koja je u klubu od 2019. godine. Nakon godine dana igranja u Drugoj rukometnoj ligi Vojvodine i tri godine u Prvoj ligi, ekipa je zasluženo osvojila titulu i obezbedila plasman u viši rang - Super B ligu Srbije. Ovaj uspeh predstavlja važan trenutak u istoriji kluba i potvrdu kvaliteta i posvećenosti ženske rukometne ekipe RK "Ruma".

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike