24 SEDAM RUMA: Medalje za jubilej Savate boks kluba "Ruma"

03.05.2023

11:11

0

Klub, koji ove godine obeležava 40 godina postojanja, može se pohvaliti izuzetnim rezultatima svojih članova.

24 SEDAM RUMA: Medalje za jubilej Savate boks kluba "Ruma"
Copyright 24sedam/Opština Ruma

Savate boks klub "Ruma" proslavio je veliki uspeh osvajanjem pet medalja na nedavno održanom Prvenstvu Srbije za mlađe juniore, juniore i seniore u kombat savateu, koje je održano u Senti. Klub, koji ove godine obeležava 40 godina postojanja, može se pohvaliti izuzetnim rezultatima svojih članova.

Zlatnim sjajem zasijali su Marko Vidaković i Nikola Rakić u seniorskoj konkurenciji, kao i David Pil u kategoriji mlađih juniora. Njihova postignuća su razlog za ponos i dokaz visokog nivoa treninga i posvećenosti u klubu.

Srebro su osvojili Aleksandar Dikić i Sergej Miličević, takođe pokazujući zavidan kvalitet i sportsku veštinu. Njihova postignuća su dodatno učvrstila reputaciju kluba kao jednog od vodećih u savate boksu u Srbiji.

Iako se Damjanu Markoviću rival nije pojavio na meču, on će zajedno sa Markom Vidakovićem predstavljati klub i državu na Svetskom prvenstvu u kombat savateu za seniore koje će se održati u Varaždinu. Ovo takmičenje će poslužiti kao priprema za Svetske igre borilačkih sportova u Rijadu u oktobru.

Pored toga, Damjan Marković i Anastasija Ikonić će se takmičiti i na Evropskom prvenstvu u asu savateu u Hrvatskoj ovog septembra.

Trener Miodrag Rakić, s ponosom ističe: "Kako je ova godina 40 godina rada Savate boks kluba 'Ruma' i imamo troje reprezentativaca na najvažnijim seniorskim takmičenjima u godini, ne postoji bolji način da se naši sportisti oduže svom klubu, nego da ostvare vrhunske rezultate." Pozvao je sve da pruže podršku ovim talentovanim sportistima na najvećim sportskim manifestacijama u ovoj jubilarnoj godini kluba.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike