Gocić zadovoljan prolaznim vremenom Novog Beograda, najavljuje napad na F4 Lige šampiona iz grupe smrti!

19.12.2023

00:44

0

Srpski šampion u Top 8 fazi elitnog takmičenja igraće protiv Pro Reka, Marseja i splitskog Jadrana

Gocić zadovoljan prolaznim vremenom Novog Beograda, najavljuje napad na F4 Lige šampiona iz grupe smrti!
Živko Gocić - Copyright MN Press

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić pohvalio je igrače zbog rezultata u svim takmičenjima u prvom delu sezone i istakao da je cilj njegovog kluba plasman na Fajnal for Lige šampiona.

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili su prvi trofej u ovoj sezoni - Kup Srbije, jedini pehar na domaćoj sceni koji je ovom timu nedostajao u klupskoj riznici. Trenutno su na prvom mestu na tabeli Superligi Srbije i to bez poraza, a kao prvoplasirani tim izborili su učešće u TOP 8 fazi Lige šampiona.

- Iako nije sve savršeno izgledalo u oktobru, igrači su verovali meni i stručnom štabu da će biti kako treba kada bude najpotrebnije i sve to su izneli muški. Uradili smo zaista sjajan posao i ostvarili sve ono što je zacrtano i zato igračima kapa dole. I pored toga što smo imali ozbiljne kadrovske probleme pred završni turnir Kupa, tu pre svega mislim na povrede Jakšića i Čuka i odsustvo Skupmakisa zbog bolesti, zbili smo redove i pokazali pravu snagu - istakao je Gocić.

On je naveo da se Filip Filipović u ovoj polusezoni pokazao kao ogromno pojačanje za ekipu Novog Beograda.

- Iluzorno je trošiti reči o njemu, šta i koliko on znači za ekipu igrački i karakterno. Kada se pojavila mogućnost i ideja da nam se Filipović pridruži, rukovodstvo kluba je munjevito delovalo, jer se znalo kakav efekat će imati na ekipu. On je jedan od najboljih igrača svih vremena, koji je promenio tok i istoriju ovog sporta. Apsolutno je svestan onoga što nosi i to čini na sebi svojstven način. Ima 36 godina, ali i dalje nalazi neverovatnu motivaciju da se iskaže kao pravi vođa tima.

Pauza u klupskoj sezoni trajaće više od dva i po meseca zbog Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Svetskog šampionata u Dohi. To će Gociću, koji u svojim redovima ima čak 11 reprezentativaca, od čega šestoricu u selekciji Srbije, doneti brojne izazove. Na raspolaganju trenutno ima samo petoricu igrača i to Filipovića, Pijetlovića, Ćuka, Ćetkovića i golmana Dobožanova.

- Stariji igrači, koji su praktično poslednjih 20 godina bili u ubitačnom ritmu utakmica dobiće zasluženi odmor, a onda ćemo se truditi da koliko je to moguće održavamo formu. Treniraće se smanjenim intenzitetom, ali svakako za nas trenere predstoji vrlo nezahvalan period. Jako važno će biti da se igrači iz nacionalnih timova vrate zdravi i pravi, da ne bude dodatnih povreda kako bismo nastavili sezonu kako treba. Izazov više svakako će biti činjenica da će se igrači vratiti sa različitim energijama, iz različitih sistema rada. Biće emotivno potpuno ispražnjeni i biće potrebno da ih podignemo kako bi bili na visini zadatka, a vremena za pripreme neće biti. Nije baš humano, ali kako je nama tako će biti i drugima. U svakom slučaju, očekuje nas veoma zahtevan drugi deo sezone. U igri su još tri trofeja, svesni smo toga i to nas dodatno motiviše.

Gocić je prokomentarisao i nedavni žreb za TOP 8 fazu Lige šampiona. Novi Beograd, koji je dvostruki uzastopni viceprvak Evrope, u nastavku elitnog takmičenja igraće u grupi sa Pro Rekom, ekipom Marseja i Jadrana iz Splita, dok drugu grupu čine Barseloneta, Ferencvaroš, Olimpijakos i Breša.

- Naša grupa je za nijansu kvalitetnije, ali je B grupa ujednačenija. Sa nama u grupi je najteži mogući rival, a to je Pro Reko. Trostruki je uzastopni prvak Evrope, a sa istim ambicijama nastupaju i ove godine - rekao je trener Novog Beograda i potom analizirao i ostale rivale svog tima u Ligi šampiona.

- Marsej je veoma neugodna i kvalitetna ekipa koja je izuzetno dobro vođenja od strane trenera Šćepanovića. Prlainović je tamo svakako glavni igrač, ali ove sezone su doveli dobra pojačanja, dvojicu kvalitetnih igrača iz Mađarske i jednog iz Italije. Igraju u visokom ritmu, sa njima neće biti lako i ekipa su koja zaslužuje veliki respekt. Sa Splićanima smo imali zajedničke pripreme i na svojoj koži smo osetili svu njihovu snagu. Međutim, ovo je Top 8 LŠ i nema slabih protivnika. Svaka utakmica će biti derbi, a naš cilj je plasman na Fajnal for. Nije bitan način, bitno je samo da se skupi što više bodova kako bismo se našli na završnom turniru - zaključio je Gocić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike