Oglasio se glavni negativac tokijske Olimpijade! Francuz progovorio o rušenju flašica na maratonu (VIDEO)

10.08.2021

13:56

0

Francuski maratonac dao svoje viđenje obaranja flaša sa vodom

Oglasio se glavni negativac tokijske Olimpijade! Francuz progovorio o rušenju flašica na maratonu (VIDEO)
Copyright Morhad Amduni/Printscreen/Twitter

Planeta je u neverici gledala kako francuski maratonac Morhad Amduni na trci u Tokiju uzima jednu, a ruši ostale flašice sa osveženjem kako bi drugi takmičari ostali bez vode, ali sada je i prokazani atletičar objasnio kako je došlo do toga da postane glavni negativac OI.

Amduni tvrdi da nije namerno prosipao flaše, već da se to desilo slučajno zbog mokre, pa samim tim i klizave ambalaže.

– Zbog umora postepeno sam počeo gubiti energiju. Hteo bih da se izvinim ostalim trkčima. U jednom trenutku pokušao sam da držim bocu vode, ali sam ispustio malo. Nije bilo lako, ali poštovao sam sve i mogu biti ponosan kako sam se borio za boje moje zemlje – rekao je maratonac iz Francuske.

Uprkos objašnjenju, snimak i dalje izgleda šokantno. Sve se odvija na 14 kilometara od cilja.

Francuz se nalazio u vodećoj grupi koja je odlučivala poredak za medalje, da bi pri prilasku stolu sa osveženjem rukom porušio red flašica, uzevši na kraju poslednju. Taj gest postao je hit priča poslednjeg dana OI u Tokiju, a Francuz jedna od najomraženijih osoba na svetu.

– Da bih stavio tačku na sve sterilne kontroverze koji je video izazvao,  morao sam da objasnim šta se dogodilo. Da bi boce ostale hladne one su stajale u vodi, zbog čega su bile klizave. Međutim, jasno je da pokušavam da uzmem jednu na početku reda, ali ove klizaju kad ih dodirnem – rekao je Francuz koji je trku završio na 17. mestu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike