Imamo najskuplji ugovor u istoriji sporta: 700 miliona dolara za igrača koji igra na dve pozicije istovremeno!

10.12.2023

07:03

0

Autor: P.K.

Samo su fanatici čuli za njega, ali on je godinama ubedljivo najbolji igrač u svom sportu

Imamo najskuplji ugovor u istoriji sporta: 700 miliona dolara za igrača koji igra na dve pozicije istovremeno!
Šohei Ohtani - Copyright Profimedia

Ubedljivo najkorisniji igrač u bejzbolu poslednje tri godine, Japanac Šohei Ohtani dogovorio se o potpisivanju 10-godišnjeg ugovora sa klubom, od koga će dobiti neverovatnih 700 miliona dolara!

Ovaj fenomen koji igra i kao bacač i kao udarač ostaće tako u Los Anđelesu, ali će napustiti Ejndželse i potpisati za Dodžerse. To je popularni "Šotajm" potvrdio na svom Instagramu.

Sa ovih 700 miliona dolara srušeni su rekordi MLB po ukupnoj vrednosti ugovora i po godišnjoj prosečnoj vrednosti.

Prethodni rekord po ukupnoj vrednosti držao je Ohtanijev bivši saigrač Majk Traut sa 426,5 miliona dolara, dok su Džastin Verlander i Maks Šerzer bili izjednačeni po rekordu godišnje prosečne vrednosti sa 43,3 miliona dolara.

 

 

Ugovor sadrži ono što je opisano kao "dosad nezabeležena odložena plaćanja" koja uključuju većinu Ohtanijeve plate, i to na zahtev igrača. Navodno je "Šotajm" tražio da se na ovaj način ublaži porez na konkurentni balans i teret novčanog toka koji bi njegov ugovor mogao da izazove.

Osim toga, u ugovoru navodno ne postoji opcija raskida. Dakle, u sledećih 10 godina je igrač Dodžersa.

Očekuje se da će 29-godišnji Ohtani prvu sezonu u Dodžersima provesti kao punopravni odabrani udarač, nakon što je prošao neodređenu operaciju lakta za popravku pocepanog UCL, pre nego što pokuša da se vrati na poziciju bacača 2025. godine.

Očigledno, ta operacija ga nije sprečila da nadmaši sva očekivanja u onome što je najočekivaniji prelazni rok u novijoj istoriji MLB-a.

Dodžersi su dugo bili viđeni kao glavni favoriti za Ohtanijeve usluge. Ne samo da su imali finansijsku moć, već su imali i dovoljno razloga da traže svaki način da naprave skok posle decenije dominacije u regularnoj sezoni i samo jedne osvojene titule u Svetskoj seriji. 

Ohtani će na mestu udarača zameniti "Ol-Star" slobodnog agenta J.D. Martineza. Posle toga, planirano je da se pridruži rotaciji Dodžersa i da vidi da li može da pruži vrednost i kao udarač vredan 35 miliona dolara godišnje i kao bacač vredan 35 miliona dolara godišnje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike