Ana Brnabić razgovarala sa predsednikom Evropske džudo unije Laslom Totom! Srbija će biti razvojni centar!

07.12.2023

15:00

0

Autor: G. F.

Beograd domaćin Lige šampiona u subotu u Areni

Ana Brnabić razgovarala sa predsednikom Evropske džudo unije Laslom Totom! Srbija će biti razvojni centar!
Laslo Tot i Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Evropske džudo unije (EJU) Laslom Totom, koji je u poseti Beogradu povodom održavanja Kongresa EJU i Lige šampiona koja će biti organizovana u "Štark areni", saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da je premijerka istakla da je Kongres, koji se održava u Srbiji važan sportski događaj Džudo saveza Srbije i Evropske džudo unije koji će biti organizovan i narednih godina, i dodala da to pozicionira Srbiju kao važan segment u razvoju sporta u Evropi.

Brnabić je naglasila da će Srbija u budućnosti biti razvojni centar džudoa za ovaj deo Evrope, kako kroz projekte i sportske događaje koje će Džudo savez Srbije pripremati sa Evropskom džudo unijom, tako i kroz širenje i promovisanje sportskih vrednosti koje džudo baštini.

Predsednik EJU Laslo Tot je rekao da je Srbija izuzetno važna i veoma cenjena i istakao da ceni višegodišnju saradnju sa Džudo savezom Srbije koji je jedan od najjačih saveza u Evropi. On je dodao da se radi na puno programa, a u protekle dve godine realizovan je projekat inkluzivnog džudoa, kao razvoj školskog sporta.

Takmičenje Liga šampiona okupiće devetog decembra u beogradskoj "Štark areni" najbolje klubove iz Evrope. Sastanku su prisustvovali predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov i predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Stojan Vujko.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike