Da se naježiš! Otkriveno kako je veličanstveni Savić motivisao "delfine": Posle ovoga je bilo nemoguće izgubiti!

11.08.2021

11:42 >> 14:35

0

Konačno otkrivena tajna našeg selektora

Da se naježiš! Otkriveno kako je veličanstveni Savić motivisao "delfine": Posle ovoga je bilo nemoguće izgubiti!
Copyright Dejan Savić i vaterpolisti Srbije, MN Press

Genijalni, genijalni Dejan Savić! Selektor najboljeg tima u istoriji vaterpola, najzlatnije generacije vaterpolista Srbije, motivisao je svoje igrače na zaista jedinstven način za finale Olimpijskih igara.

Bio je to “poslednji ples” generacije koja je osvojila bukvalno, ali bukvalno sve, ostalo joj je “samo” da odbrani zlatnu olimpijsku medalju pre povlačenja sedmorice igrača iz nacionalnog tima.

Pročitajte još:

Savić uvek izađe u susret svakom mediju, ali nije mnogo pričljiv kad su detalji u pitanju, te stvari ostavlja za svlačionicu. Novinarima ostaje da izvlače kratke i emotivne izjave, ali su i on i igrači stalno ponavljali da postoje mnoge stvari koje javnost ne zna.

Jednu od njih konačno je otkrio Dušan Mandić, objasnivši kako su tekle pripreme za finalnu utakmicu protiv Grčke.

– To je obeleženo Dejanom Savićem i njegovom neverovatnom idejom. Rekao nam je: “Momci, kao što vidite, ovaj sastanak neće biti uobičajen.” Dao nam je svesku, gde ima zabeleženo sve. Rekao nam nekoliko stvari o Grčkoj i onda nam je pustio video. Ne vide utakmice, nego naših supruga, dece, s podrškom… Mi smo plakali, smejali smo se, tresli smo se… Neverovatno šta mu je palo na pamet i kako je to smislio. Taj video sa podrškama trajao je 10 minuta. Pošli smo na utakmicu sa suzama u očima i posebnom željom i nekom većom motivacijom. Preplavljeni smo bili divnim osećanjima – ispričao je Mandić na TV Prva.

Pročitajte još:

I to se isplatilo. Srbija je pobedila sa 13:10, odbranila zlato, a onda i rasplakala naciju, koja joj je priredila veličanstven doček.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike