Ja bih da branim još malo: Najbolji golman, Mitrović, za 24sedam demantovao glasine i otkrio "tajnu" zlatne medalje

11.08.2021

06:45 >> 11:43

0

Srpski vaterpolisti ponovo bili na balkonu rezervisanom za šampione

Ja bih da branim još malo: Najbolji golman, Mitrović, za 24sedam demantovao glasine i otkrio "tajnu" zlatne medalje
Copyright Branislav Mitrović, 24sedam

Vaterepolo reprezentacija Srbije osvojila je novo zlato na Olimpijskim igrama, pa je “delfinima”, predvođenim selektorom Dejanom Savićem, priređen doček u Beogradu, ispred Starog dvora.

Među njima je bio i golman Branislav Mitrović, za koga se spekulisalo da se oprostio od nacionalnog tima, zajedno sa prezimenjakom Stefanom, Filipom Filipovićem, Andrijom Prlainovićem, Milanom Aleksićem, kao i braćom Pijetlović, Gojkom i Duškom.

Ali Mitrović ipak još ne razmišlja o penziji, što je i potvrdio u razgovoru za 24sedam.

– Nisam doneo konačnu odluku o tome. Nisam se zasitio, ali su možda neki ljudi pretpostavili to, s obzirom na staž. Ipak, ja i dalje imam motiv da treniram, da osvajam trofeje…

Branislav Mitrović, 24sedam

– U Vaterpolo savezu se uvek radilo po olimpijskim ciklusima. Na nekoga ne računate na dve godine, već na ciklus. Imam 36 godina, ako neko smatra da ja sa 39 godina mogu dobro da branim, tu sam. To, uostalom, treba da se prepusti selektoru, ta odluka – kazao je Mitrović, najbolji golman na Igrama u Tokiju.

Kada ste već spomenuli selektora, kako je raditi sa Dejanom Savićem?

– Veliki profesionalac, milina je raditi sa takvim čovekom.

Na dočeku na aerodromu bilo je mnogo emocija. Da li su se sada koliko-toliko slegli utisci?

– Prošlo je premalo vremena, i mislim da niko od nas kojima je ovo drugo zlato sa Olimpijskih igara (posle Rio de Žaneira) nije svestan onoga što je uradio. Toga ćemo postati svesni tek u godinama ispred nas. Činjenica je da je to veliki uspeh…

MN Press

Verujete li da će vaš uspeh i jačanje naše lige biti dodatni stimulans za neke nove klince, da uskoče u bazen i počnu da treniraju?

– Ono što je dobro su pre svega rezultati reprezentacije, i to će da donese dodatnu popularizaciju. Uz to, i klubovi sve to dobro prate. Verujem da će tome doprineti rezultati srpskih klubova, kako u našoj ligi, tako i na međunarodnoj sceni.

I za kraj, da li ste, kako tradicija nalaže, zagrizli medalju? Mada su ove bile posebne, jer su napravljene od recikliranih materijala.

– Ovu nisam, pošto sam onu prethodnu iz Rio de Žaneira izgrizao skroz. Mislio sam da je tvrđa i da je pravo zlato. Zbog toga ovu nisam hteo da uništim. Znam da su ove pravili od tih materijala, kao i da je postojala preporuka da se ne grizu, ali kao što rekoh, nisam hteo da je uništim – zaključio je Mitrović, uz osmeh, razgovor za 24sedam.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike