Srpkinje idu dalje! Čileanke samo na kratko "pokazale zube"! (FOTO)

05.12.2023

19:23

0

Autor: D. N.

Selekcija koju vodi Uroš Bregar nije koristila razliku u kvalitetu kao ni greške protivnica

Srpkinje idu dalje! Čileanke samo na kratko "pokazale zube"! (FOTO)
Copyright Tanjug/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Čile sa 30:16 (10:6) u poslednjoj utakmici grupne faze Svetskog prvenstva i tako izborila plasman u narednu fazu.

U prethodna dva meča selekcija koju predvodi Uroš Bregar je izgubila od Danske i Rumunije, ali je danas ipak potvrdila ulogu favorita, mada nije bilo idealno.

Posle uvodnih 3:0 za naš tim usledilo je izjednačenje na 3:3, pa čak i vođstvo latinoameričke selekcije od 4:3. Tada naše igračice nisu dale gol u periodu od čak 13 minuta. Srbija je u prvom poluvremenu napravila veliki broj grešaka, ali je taj deo meča ipak dobila rezultatom 10:6. Dosta "problema" je pravila i golmanka Čilea koja je imala čak osam odbrana.

I na početku drugog poluvremena nije bilo savršeno kada je reč o našem timu, ali je posle nekih 5-6 minuta sve bilo kako treba. Stvari su došle na svoje mesto, pa je na kraju razlika bila 14 golova.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Aleksandra Stamenić sa sedam golova, dok su Dunja Radević i Sanja Radosavljević dale po četiri.

RSS
 

U reprezentaciji Čilea najbolja je bila Maura Andrea Alvarez Giljen sa četiri gola.

I sade sledi drugi krug takmičenja na planetarnom šampionatu. Srbija, Danska i Rumunija igraće u drugoj fazi u 3. grupi sa selekcijama Nemačke, Poljske i Japana.

 

Svi mečevi ove grupe biće odigrani u Herningu, a naša reprezentacija nije prenela nijedan bod, pošto je upisala samo jednu pobedu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike