Hrabre Srpkinje umalo napravile senzaciju na početku Svetskog prvenstva! Vodile skoro ceo meč protiv evropskih vicešampionki

01.12.2023

22:30

0

Autor: P.K.

Na kraju je prelomio suv kvalitet domaćina

Hrabre Srpkinje umalo napravile senzaciju na početku Svetskog prvenstva! Vodile skoro ceo meč protiv evropskih vicešampionki
Jovana Milojević (beli dres) - Copyright Tanjug/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Rukometašice Srbije otputovale su u Dansku na Svetsko prvenstvo, bez velike medijske pažnje i očekivanja. Ipak, tim selektora Uroša Bregara bio je blizu senzacije na početku takmičenja u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Srbija je pružila izuzetan otpor evropskom vicešampionu, iako je na kraju Danska pobedila sa 25:21 (10:12).

Srbija je vodila veći deo meča, sve do 54. minuta. U finišu, igranje sa igračicom manje i odlična igra Jorgensen i Sandre Toft na golu Danske, doveli su do preokreta i prve pobede domaćina pred 15.000 gledalaca. Razlika od četiri gola ne prikazuje pravo stanje na terenu.

Srpkinje su snažno ušle u meč. Bregar je koristio taktiku sa dva pivota u napadu, a Jovana Jovović, kapiten Sanja Radosavljević i golman Marija Čolić bili su ključni igrači prvog poluvremena. Na odmoru je Srbija imala prednost od dva gola.

U drugom delu, kvalitet Dankinja došao je do izražaja. Bolja igra u odbrani i pritisak na srpski napad doveli su do preokreta. Naša reprezentacija se odbranila od napada domaćina sve do finiša, kada su Danke preuzele vođstvo i završile meč sa četiri gola prednosti.

Srbija se sada priprema za nastavak takmičenja protiv Rumunije i Čilea.

Rumunija, bez svoje najbolje igračice Kristine Neagu, u prvom meču pobedila je Čile sa 44:19. Srbija se sastaje sa Rumunijom u nedelju u Herningu.

Danska: Toft 1 (pet odbrana), Burgard, Fris 5 (1), Hageso 1, Halilović, Hansen, Haugsted 1, Hajndal 1, Jorgensen 5 (2), Hojlund 2, R. Iversen 2, S. Iversen 2, Jensen 3, Skalone, Petersen 2 (1), Ranjhard (četiri odbrana).

Srbija: Kubina, Radosavljević 5, Janjušević 3, Jovović 5 (2), Laništanin 5 (5), Lovrić 1, Majkić, Milojević 1, Nuković, Radević, Stamenić, Veličković, Vukajlović, Bojičić, Lazić 1, Čolić (10 odbrana).

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike