Pobedila rak kostiju, pa prodala olimpijsko srebro za operaciju malom Milošu: Bravo, devojko i hvala!

19.08.2021

11:35 >> 14:57

0

Veliko srce bacačice koplja

Pobedila rak kostiju, pa prodala olimpijsko srebro za operaciju malom Milošu: Bravo, devojko i hvala!
Copyright TANNJUG/AP Photo/Martin Meissner

Poljska bacačica koplja Maria Andrejčik, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, pokazala je da je istinski šampion i van stadiona.

Baš kao što su naši olimpijci krenuli sa akcijom prodavanja stvari kako bi se prikupila sredstva za lečenje dece kojima je to neophodno, tako je i divna Poljakinja uradila nešto gotovo nezamislivo.

Printscreen Instagram

Dala je na aukciju svoju medalju iz Tokija kako bi prikupila što više novca i pomogla u plaćanju operacije malog dečaka Miloša, koji očekuje komplikovan hirurški zahvat na srcu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Maria je prikupila 44.000 evra, uplatila novac roditeljima dečaka i duboko dirnula sve, a onda su se svi prisetili njene teške životne priče. Takve, da tera suze na oči i stavra knedlu u grlu. Priče od koje se morate naježiti i zbog koje se, posle svega, morate bar duboko nakloniti, ovoj devojci!

Pre tri godine pobedila je osteosarkom (vrsta raka kostiju) i posle ko zna kakvih napora i čelične volje uspela da stigne do olimpijske medalje. Osteosarkom se leči kombinovanom terapijom. Najpre preoperativna hemoterapija, pa hirurški zahvat, pa ponovo hemoterapija, sve praćeno visokom dozom jakih lekova. Pregurala je sve Maria, naučila šta znači biti oči u oči sa krajem, pa možda i zbog toga, odlučila da pomogne dečaku. Rođena šampionka, na sportskom polju, ali i van njega!!!

Pročitajte još:

– Prava vrednost medalje zauvek ostaje u srcu. Medalja je samo predmet, ali može biti od velike koristi drugima. Ovo srebro može spasisti život umesto da skuplja prašinu u ormaru. Zato sam odlučila da je stavim na aukciju – rekla je Andrejčik za državnu televiziju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike