Kreće nova sezona Bokserske lige Srbije! TV Arena i BSS nastavljaju saradnju, ponovo će biti prenosa (FOTO/VIDEO)

02.11.2023

13:41

0

Autor: D. N.

Obavljen je žreb parova, a projekat su promovisali Žugić i Borovčanin, kao čelnici medijske kuće i Saveza

Kreće nova sezona Bokserske lige Srbije! TV Arena i BSS nastavljaju saradnju, ponovo će biti prenosa (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Najavljena je nova sezona Bokserske lige Srbije koja će biti prenošena na kanalima TV Arena sport. Promociji i žrebanju prisustvovali su direktor Arene sport Nebojša Žugić i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, kao i predstavnici osam klubova koji će se takmičiti.

To su beogradski Radnički, niški klubovi Naisus i Vitez, loznički Rokica i Loznica, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banja Luke.

Inače, program je vodio Igor Špadijer, komentator.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Obavljen je i žreb parova, pa su kuglice "rekle svoje". To su Novi Pazar (aktuelni šampion) - Naisus, Loznica - Radnički, Vitez - Rokica i Sombor - Slavija, a prvo kolo je zakazano za 19. novembar.

Uoči žreba, predstavnicima klubova su se obratili Žugić i Borovčanin.

- Primetio sam da je boks u Srbiji počeo da liči na ono što je nekada bio. Vidimo efekte ulaganja u boks, vidimo pomoć države, pre svega predsednika Aleksandra Vučića, kao i marljivi rad Saveza. Pre svega želim da čestitam Neši (Borovčanin prim. aut.) na svemu što radi za srpski boks.

Došli smo do toga da je po rejtingu, ali i gledanosti, i po medaljama i po broju medija na konferenciji sadašnji boks nebo i zemlja u odnosu na onaj od pre pet godina. Ovde pričamo o boksu, ali je kompletan srpski sport doživeo renesansu u proteklih deset godina.

Kada pričamo o samoj ligi, kao neko ko je fan boksa sam veoma zadovoljan. Siguran sam da će ova liga biti atraktivnija od prošle. I svaka sledeća će biti atraktivnija. To me raduje i nadamo se većoj gledanosti i radimo na tome. Prenosi će biti još kvalitetniji i čeka nas prava poslastica za ljubitelje boksa u Srbiji. I Slavija iz Banja Luke je tu i to je još jedan dokaz da su veze između Srbije i Republike Srpske neraskidive. To je još jedna prilika da se ti odnosi učvrste. To je ono što nas čuva kao narod - kazao je između ostalog Žugić i najavio prenose na Premiumu 3 TV Arena sport, kako bi se dodatno popularizovao boks.

- U subotu prenos "Zlatne čivije" ide Premium 3 u 18 časova, možda koji minut ranije, a o tome ćemo se dogovoriti sa organizatorima. Događaj će biti na Premium kanalu što dovoljno govori o tome koliko je cenjen ovaj sadržaj i kolika je potreba za njegovim prikazivanjem na nekim od Areninih kanala. Premium kanali i Arena Fight su nešto što nudi najbolji sportski sadržaj koji možete videti, ne samo u Srbiji već i na prostoru bivše Jugoslavije, odnosno u celom regionu.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Prisutnima se obratio i Borovčanin, nekada i sam bokser, a sada prvi čovek Saveza.

- Srbija i Republika Srpska imaju sporazume o specijalnim i paralelnim vezama dve vlade i mi smo kao dva saveza potpisali sporazum prošle godine kako bi klubovi Republike Srpske mogli da učestvuju u takmičenjima u Srbiji, a istovremeno kako bi se takmičenja Srbije mogla održavati na prostorima Republike Srpske.

Na naše veliko zadovoljstvo, Slavija se prijavila da učestvuje u Ligi Srbije. I svi ostali klubovi se raduju što će gostovati u Banja Luci. Tu su i ostali klubovi iz bokserskih centara. Novi Pazar je bio prvak u regionalnoj ligi, tu su po dva kluba iz Niša i Loznice, beogradski Radnički, kao i Sombor koji svima može da pomrsi račune.

Verujemo da će ova liga biti interesantna u sedam kategorija, pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja, poluteška i teška. Biće sedam borbi između klubova u svakom meču. Na kraju će biti plej-of sa četiri najbolje ekipe, na dva dobijena meča. Prvi deo će biti dvokružni, pa će svako biti i domaćin i gost. Vratiće se format lige iz Jugoslavije i Srbije. I verujem da će mnogi sportisti stasati da izađu na međunarodnu scenu - kazao je Borovčanin, a zatim nastavio o saradnji sa TV Arena.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Nastavljamo sa prenosima visoke produkcije, pre svega na Arena Fight. Boks se reklamira na svim kanalima i koji nisu sportski, već su muzički ili filmski. Ta reklama Lige će mnogo značiti. Videće ljudi da se dešava nešto atraktivno u boksu. Imaćemo tokom mečeva i muzičke sadržaje. Biće to atraktivan program.

Veoma važno je da podrška traje i saradnja između Saveza i Arene. Uz veliku podršku Žugića koji je nekada i sam trenirao borilačke sportove, kao i komentatora. Tako se popularizuje boks. Obučavamo i trenere. Naša reprezentacija ima sve uslove za napredak. Bez podrške države od samog početka i predsednika Vučića, koga svi znamo iz perioda kada je sam bio predsednik bokserskog kluba. Boks će nastaviti da raste - dodao je Borovčanin.

Pogledajte više fotografija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike