Srpski bokseri više neće biti podstanari! U Beogradu se gradi najsavremeniji centar!

22.08.2022

12:10

0

Autor: 24sedam

Oglasio se i selektor Milan Piperski

Srpski bokseri više neće biti podstanari! U Beogradu se gradi najsavremeniji centar!
Bokserski savez Srbije - Copyright Promo/Bokserski savez Srbije

Nacionalni bokserski trening centar biće izgrađen na Novom Beogradu, saopštio je Bokserski savez Srbije. U saopštenju BSS se navodi da je srpski boks nakon višedecenijskog "podstanarstva" i seoba kroz razne iznajmljene fiskulturne sale, prostorije u okviru objekata drugih sportova, zaslužio da dobije srpsku kuću boksa.

Reprezentativci Srbije, koji se prethodne tri nedelje bili na visinskim i kondicionim pripremama na Jahorini, predvođeni selektorom Milanom Piperskim, nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo što će konačno imati svoj trening centar i uslove za ostvarivanje vrhunskog rezultata.

Piperski je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao reč bokserima i dodao se početak radova očekuje vrlo brzo, po dobijanju neophodnih građevinskih dozovola, jer su sredstva već obezbeđena.

- Presrećan sam što će bokseri dobiti svoj trening centar i uslove za rad kao retko koja bokserska reprezentacija u svetu. Imaćemo sve što imaju najjače bokserske nacije, pa verujem da će nam i budući rezultati biti u skladu sa uslovima. Kad smo nedavno bili na prijemu kod predsednika Vučića, obećao nam je da ćemo brzo dobiti željenu lokaciju.

Vučić je kao i uvek bio od reči, ali nisam očekivao da će takvom brzinom ispuniti svoje obećanje. Zahvaljujem mu se ovom prilikom, ali će mu naša zahvalnost siguran sam biti draža ako nastavimo da u ringu pobeđujemo za Srbiju. Obećavam mu da će bokseri nastaviti da se bore i pobeđuju za našu zemlju, jer je boks sport boraca i patriota - rekao je Piperski.

Nacionalni trening centar biće izgrađen u ulici Dr Ivana Ribara u 45 bloku na Novom Beogradu. Na parceli od dva hektara nići će najsavremenija bokserska sala, opremljena svim neophodnim rekvizitima za savremeni sport.

U okviru srpskog nasionalnog boks centra nalaziće se restoran za sportiste, svlačionice, saune, spavaona, učionice, trim staza, otvoreni trening park sa ringom na otvorenom okružen drvećem i zelenilom, kao i hala za održavanje mečeva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike