Maks ne popušta! F1 šampion nastavlja dominaciju!

22.10.2023

23:46

0

Autor: D. N.

Do kraja sezone koja je već rešena ostale još četiri trke

Maks ne popušta! F1 šampion nastavlja dominaciju!
Copyright Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD, u Ostinu. Holanđanin je trijumfom u Teksasu stigao do 15. pobede ove sezone, a ukupno 50. u karijeri.

Sada su ispred njega legende, kao što su Alen Prost, Sebastijan Fetel, Mihael Šumaher i Luis Hamilton koji je danas bio drugi.

Holanđanin je još ranije obezbedio treću šampionsku titulu u F1, a na stazi u Ostinu startovao sa šeste pozicije.

Kao što je rečeno, drugo mesto osvojio je vozač Mercedesa Hamilton, koji je za pobednikom kasnio nešto više od dve sekunde, dok je treći bio Lando Noris iz Meklarena. On je imao 10,7 sekundi zaostatka za Ferstapenom.

Potom slede Španac Karlos Sainc iz Ferarija i Meksikanac Serhio Perez iz Red Bula. Vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je imao pol poziciju u SAD, na kraju je osvojio tek šesto mesto.

Bodove su još osvojili Džordž Rasel iz Mercedesa, Pjer Gasli iz Alpina, Lens Strol iz Aston Martina i Juki Cunoda iz ekipe Alfa Tauri.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 466 bodova, dok je Perez drugi sa 238, a treći je Hamilton sa 219.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 29. oktobra za VN Meksika. Posle toga, ostale su još tri trke, u Brazilu, ponovo u SAD i na kraju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Abu Dabiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike