Srpkinje blistaju posle ubedljive pobede, selektor ne krije zadovoljstvo: 2 stvari posebno raduju

12.10.2023

00:44

0

Autor: P.K.

Istina da je protivnik bio nedorastao, ali razloga za zadovoljstvo i te kako ima

Srpkinje blistaju posle ubedljive pobede, selektor ne krije zadovoljstvo: 2 stvari posebno raduju
Rukometašice Srbije - Copyright MN Press

Srbija je prosto razbila Bugarsku na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, tako da selektor Uroš Bregar i igračice nisu imale razloga za nezadovoljstvo.

Bregar je bio zadovoljan i igrom i rezultatom.

- Moramo priznati da Bugarska nije reprezentacija koja ima veliki kvalitet i pripada vrhu evropskog rukometa, ali me veoma raduje to što smo imali energiju svih 60 minuta i u odbrani i u napadu. Sve igračice dobile si priliku i sve su pokazale želju i volju. Pravi ispit biće Turska. Dobro ih poznajemo, igrali smo ove godine protiv njih. Iako smo tada imali iskusniji sastav, cilj pred nama je jasan - želimo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Pre toga nas očekuje i Svetsko prvenstvo, kao i turnir u Španiji, tako da ćemo naredne godine u kvalifikacijama biti dosta iskusniji i spremniji za sve izazove pred nama.

MN Press
 

Zamenik kapitena, Anđela Janjušević postigla je četiri gola, ali se mnogo više radovala pogocima svojih mlađih saigračica.

- Presrećna sam što smo ovako odigrale i pred ovom divnom publikom u Zrenjaninu ostvarile ubedljivu pobedu. Odlično smo počele i visok tempo držale smo svih 60 minuta. Ponosna sam na sve mlađe igračice i najlepši deo ove utakmice bilo je videti neke od njih kako debituju i postižu svoje prve golove u seniorskoj reprezentaciji. Svaka devojka je dala svoj doprinos i verujem da ćemo na ovaj način izgraditi tim za velika dela.

Jedna od debitantkinja Tamara Mandić zahvalila se publici, ali i saigračicama na podršci.

MN Press
 

- Najdraže mi je što smo dobile veliku podršku starijih igračica i mnogo nam je značio svaki njihov savet. Sjajno su nas prihvatile i hvala im na tome. S obzirom na to da igram na poziciji srednjeg beka, Aleksandra Vukajlović je sve vreme bila uz mene i pomagala mi je. Velika je razlika u seniorskom rukometu, ali sve moramo da prođemo kroz to da bismo svoju igru podigle na viši nivo i dale veći doprinos!

Svoje prve minute i golove upisala je i Emilija Lazić.

MN Press
 

- Atmosfera je bila prelepa i divno je bilo debitovati pred našom publikom, kao i ostvariti ovako ubedljivo pobedu. Čestitam svim svojim saigračicama na prikazanoj igri. Spremamo se za Tursku koja će biti malo teži zadatak, ali želja za pobedom svakako neće izostati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike