Odbojkašice Srbije srećne i ponosne stigle kući! Ostvarili smo sve planirano, moramo biti zadovoljni!

26.09.2023

16:58

0

Autor: G. F.

Srebro na Evropskom prvenstvu i plasman na Olimpijske igre su veliki uspeh

Odbojkašice Srbije srećne i ponosne stigle kući! Ostvarili smo sve planirano, moramo biti zadovoljni!
Odbojkašice Srbije - Copyright MN Press

Srpske odbojkašice, naše heroine, koje su imale izuzetno naprono i iscrpljujuće reprezentativno leto, vratile su se u Beograd.

Dva takmičenja od izuzetno velike važnosti završena su odlično! Na Evropskom prvenstvu je osvojeno srebro, a samo jedan poen odlučio je o titulu u meču sa Turskom, dok je u Kini izboren plasman na Olimpijske igre.

Najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković kaže da je ponosna na saigračice i ostvarene rezultate.

- Moramo da budemo zadovoljni, ostvarili smo glavni reprezentativni cilj ove sezone. Igrali smo dva takmičenja za kratak vremenski period, finale Evropskog prvenstva, zatim ove kvalifikacije, tako da mogu da kažem da je ovo bilo uspešno leto za nas. Bilo je poprilično naporno, ali sam ponosna kako smo sve to izgurale. Ono što smo zacrtali, to smo i ostvarili. Srećni smo i zadovoljni - izjavila je Boškovićeva, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Fenomenalna Maja Ognjenović nema dilemu u proceni onoga što je urađeno ovog leta.

- Ispunili smo očekivanja, jer je glavni cilj bio da se plasiramo na OI. Nismo turnir završili kako smo želeli, jer smo na kraju kvalifikacija poraženi od Kine. Ta utakmica nije imala rezultatskog značaja. Moram da istaknem utakmicu sa Holandijom, koja je bila presudna za naš plasman na OI - rekla je Maja i dodala:

- I EP i kvalifikacije za OI su imali isti značaj. Selektor Srbije Đovani Gvideti insistirao je i na dobrom rezultatu u Ligi nacija, ali znam da je nemoguće da se tri takmičenja tokom jednog leta igraju na istom nivou. Nismo se plasirali na završni turnir Lige nacija, ali se to kasnije ispostavilo kao dobro jer smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za EP i kvalifikacije za OI. Ne možemo da budemo nezadovoljni, jer smo igrali finale EP i izborili plasman na Igre u Parizu. Kada se osvrnemo na leto 2023. možemo da budemo zadovoljni, pošto smo ispunili sve što smo planirali.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike