Srbija je vicešampion Evrope, ali su za nas odbojkašice najbolje na svetu! Devojke, ponosni smo na vas!

03.09.2023

22:52

0

Autor: G. F.

Odbojkašice Srbije igrale su četvrto finale EP zaredom

Srbija je vicešampion Evrope, ali su za nas odbojkašice najbolje na svetu! Devojke, ponosni smo na vas!
Odbojkašice Srbije - Copyright Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu!

U fantastičnom meču naše carice, naše kraljice, naše lavice, poražene su od Turske sa 2:3 (27:25, 21:25, 25:22, 22:25, 13:15)!

Teško je opisati ono što je stalo u više od dva i po sata atomske odbojke u finalu evropskog prvenstva u Briselu. Dve moćne, strašno moćne ekipe, dale su i poslednju kap znoja i krvi za pobedu, a na kraju je i sreća malo pogledala Tursku, koja je osvojila titulu prvaka Evrope.

Zasluženo, baš kao što bi bilo zasluženo i da je titula otišla u ruke Srbije!

Već u prvom setu videli smo sve ono što će se dešavati do kraja meča. Strašna je bila Melisa Vargas na jednoj strani, strašna Tijana Bošković na drugoj strani. Povele su naše devojke, rešile prvi čin drame u svoju korist. Drugi deo otišao je na stranu Turske, a ono što su naše devojke uradile u trećem setu dovoljno je da im se svi poklonimo. Gubile su 19:!5, uspele da okrenu i osvoje i taj deo igre. Četvrti set otišao je ponovo Turskoj, koja je dobila i dramu u petom setu.

Jedno je sigurno, odbojkašice Srbije su dale sve od sebe, "poginule" za svaki poen, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno za zlato. Ali nema razloga za neku veliku tugu, mesta ima samo za ponos što ovakve devojke predsavljaju Srbiju na ovakav način!

 

BLOG UŽIVO:

- Srbija je vicešampion Evrope u ženskoj odbojci.Za nas su šampionke!

- Prolazi Vargas za dve meč lopte Turske. Blok Buše za 13:14!!! Novi tajm-aut Turske, imaju još jednu meč loptu! Vargas pogađa, gotovo je!

- Aut iz servisa Turske, loptu je uzela Mina Popović, Vargas prolazi za 13:11. Buša prebacuje blok i osvaja poen! Tajm-aut za Tursku koja vodi 13:12.

- Aut posle smeča Melise Vargas, traži Turska video proveru ponovo. Opet vide bolk-aut i opet su u pravu! Neverovatno, ponovo milimetri na strani rivalki! Guneš uspešna u bloku, Turska vodi 12:10! Proverila je Srbija da li je bilo pecanja, ali nije, tajm-aut za Gvidetija! Pitao je samo - hoćemo li da pobedimo? Moćan potez selektora Srbije!

- Jake ruke Maje Ognjenović na mreži za izjednačenje! Vargasova ubija smečom kroz dvojni blok. Vraća Sara Lozo milo za drago za novo izjednačenje! Spektakl! Prolazi još jedan napad Turske, ali prolazi i naša Tijana - 10:10!

- Promena strana pri vođstvu Turske od 8:7. Totalna ludnica u finalu Evropskog prvenstva!

- Au, au, au! Puca na sve strane! As Tijane Bošković za 5:5!

- Šta ovo gledamo, ljudi! Ovo je više od odbojke kakvu smo ikada videli! Turska vodi 5:3, Gvideti traži tajm-aut da umiri odbojkašice Srbije!

- "Kidanje živaca" ulazi u samu završnicu. Poen za poen na početku petog seta, ali Turska prva pravi razliku . 2:4.

- Imala je Turska kontru, ali je smeč otišao u aut. Na servis je ušla Jovana Stevanović, ali nije prošlo - 2:2 je u setovima.

- Strašno čudan poen odlazi Turkinjama, imaju tri set lopte. Novi tajm-aut za Srbiju.

- Tijana smečom osvaja poen, rizikuje pri servisu, ali greši. Ne semta to, ponovo je smeč nezaustavljiv. Drama dostiće vrhunac, Turska vodi posle bolok.auta sa 23:21.

- Još jedan poen za Trusku posle gledanja čelendža. Ako je lopta dirala naš blok, onda je to bilo za jedan milimetar! Vezuje Turska još jedan poen za 21:19 posel as serrvisa, a Gvideti traži tajm-aut.

- Tajm-aut za Tursku, rezultat je 18:18!

- Ako se neko pita zašto je odbojka toliko zanimljiv sport, treba da gledao ovu utakmicu. Sada je prednost na strani Turske - 16:17!

- Da ponovimo - vrhunska odbojka! Vrhunska. Na semaforu je 13:12 za Srbiju!

- Serija servisa Maje Ognjenović za vođstvo Srbije od 9:8.

- Neće to baš tako moći, kažu Tijana i ekipa - 6:7.

- Ponovo nešto bolji početak Turske, rano su stekle tri poena prednosti - 3:6.

- Počeo je četvrti set!

- Šta su izvukle naše odbojkašice u ovom setu, pa to je za anale! Od 15:19 do 25:21 zahvaljujući šamnpionskom srcu. Idemo, devojke, još set vas deli od titule prvakinja Evrope!

- Vargasova je stala na servis i nije se tu zadržala posle smeča Tijane Bošković. Naša korektorka, najbolja na svetu donosi nam i set loptu! Ne jednu, nego četiri! Servis ide u aut, pa blokiraju Tijanu Turkinje. Vratila se Maja Ognjenović, a na terenu je i Maja Aleksić. Servis greška, vosi Srbija 2:1!

- Mina Popović sjajno servira, Buša blokom donosi novi poen. Pa ide as Popoivćeve za 22:19! Seriju od 7:0 prekida Erdenova, vodi Srbija 22:21!

- Novi poeni za Srbiju, nerešeno je. Video provera za Tursku, da li je blok-aut ili ne. Nema dodira, vodi Srbija 20:19!

- Novi tajm-aut za Tursku - Buša plasira za 17:19.

- Prišla je Srbija na minus dva posle sjajnih poena Katarine Lazović, ali su se Turkinje trgle i i dalje imaju osetniju prednost. Vargas izbacuje loptu u aut, na servis u je Lazovićeva.Dug je bio poen, ali je otišao na stranu Turske - 15:19.

- Ovo želimo da gledamo - 12:15, Santareli traži tajm-aut. Odlična mini serija Srbije.

- Borba se nastavlja, Turska ima prednost, ali sada i malu pomoć sudija. Dodeljen je poen Turskoj posle promene odluke, a da nije bila tražena provera. Tajm.aut Gvideti - 9:15 umesto 10:14.

- Sada je krenulo nizbrdo po naše odbojkašice. Bojana Drča menja Maju Ognjenović, koja rovita igra ovaj meč. Gvideti traži tajm-aut pokušava da umiri naše reprezentativke i poremeti strašan ritam Turske - 6:11.

- Pršti, ali bukvalno pršti na sve strane. Nestvarno dobar meč. Ovaj deo ide po meri Turkinja, ali bukvalno su nijanse te koje presuđuju - 6:10. 

- Melisa Vargas puca iz svih mogućih i nemogućih pozicija i vraća Tursku u egal - 6:6.

- Vodi Srbija 5:3, ali sve je u senci strašne odbojke. Požrtvovanost, majstorije, ma sve što treba da ima, ima u ovom finalu!

- Atomska odbojka, eto tako se može opisati duel Srbije i Turske. Počeo je treći set.

- Smeč Tijane, pa strašan servis Sare za 21:23, ali Vargas donosi tri set lopte Turskoj. Asom Vargas završava ovaj set - 21:25.

- Au, lete i jedne i druge po terenu za svaku loptu. Na ovakvom pristupu igri svi moraju da im zavide i da čestitaju. Tajm-aut za Tursku, koja vodi sa 22:19.

- Nema predaje poručuju stavom naše odbojkašice, ali je prednost i dalje na strani Turske - 16:20.Tajm-aut za Srbiju.

- Razigrale su se rivalke, pre svih Vargas, koja je gotovo nezaustavljiva. Bitka se rasplmasava, rezultat ide naruku Turskoj - 13:16.

- As Mine Popović, pa poen za Karakut uz mnogo sreće. Posle asa Turske, Gvideti zove tajm-aut - 10:13 je rezultat.

- Žestoko je na terenu u svakom poenu. Nema izgubljene lopte, nema ništa lako večeras ni za jednu reprezentaciju. Pravo finale Evropskog prvenstva gledamo! Za sada su Turkinje u prednosti - 9:11.

- Prve se odlepljuju Turkinje, ali Vargas pravi servis grešku, sada je 6:7.

- Igra ase poen za poen, plene osmesi na licima naših odbojkašica. Deluju fokusirano, ali i opušteno koliko je to moguće. Na semaforu stoji 4:4.

Srbija osvaja prvi set - 27:25!

- Lozo sada uspešna, ali je i Vargas na visini zadatka. Nova set lopta za Tursku. Prošla je Tijana Bošković iz drugog pokušaja za izjednačenje. Strašna odbojka se igra u Briselu. Vargas smečuje u aut pored našeg bloka, imamo set lopte, a Turska traži tajm-aut!

- Majstorija Mine Popović na mreži donosi poen Srbiji, Buša greši pri servisu. Sara Lozo smečuje u aut, tražili smo video proveru, ali do prve set lopte stigla je Turska. Tajm.aut za našu reprezentacij - 23:24.

- Neizvesno do samog kraja - 22:22!

- Serija Turkinja, sada selektor Srbije Gvideti traži tajm-aut. Tek je počelo, a već imamo dramu za priču - 19:19.

- Ma sjajno, vodimo sa 18:15!

- S jedne strane Vargas bije po bloku Srbije, s druge Boškovićeva po bloku Turske. Naše devojke vode 16:14. Santareli traži tajm-aut.

- Prava rezultatska klackalica, uzme Srbija dva poena, pa ih uzme Turska. Velika borba, kao što se i očekivalo, vodimo 12:11 posle smeča Popovićeve.

- Ne daju se naše devojke, odolevaju pritisku. Proradio je i blok, pa je prednost ponovo na strani Srbije - 9:8 za Srbiju.

- Sjajni servisi Mine Popović za preokret i vođstvo Srbije od 5:3, ali onda i mini serija Turske za 7:5.

- Povela je Turska sa 2:0 i 3:1, Vargas je odmah uhvatila ritam, ali je stigao od odgovor od Tijane Bošković za 3:3!

Utakmica je počela! Idemo, devojke!

20.00 - Bianka Buša, Mina Popović, Maja Ognjenović, Jovana Stevanović, Tijana Bošković, Sara Lozo i Aleksandra Jegdić, to je ekipa koja počinje finale za Srbiju.

19.55 - Daleko veću podršku imaće Turkinje, a svi se veoma rado sećamo duela iz 2019. kada je Srbija usred Istanbula odnela pobedu u atmsoferi sličnoj večerašnjoj.

19.50 - Sve je spremno za početak velikog finala Evropskog prvenstva. Čekamo himne Srbije i Turske i borba u Briselu može da počne.

19.26 - Tim kakav je Srbija nije teško pripremiti za finale, devojke znaju kako se igraju takce utakmicu. Moramo da se fokusiramo na taktiku jer i Turkinje žele da pobede. Nadam se da će ovo biti veliki "šou" odbojke - rekao je selektor Srbije Đovani Gvideti, koji je ranije vodio Tursku, koju sad vodi nekadašnji selektor Srbije Danijele Santareli..

19.05 - Bronzanu medalju osvojile su odbojkašice Holandije pobedom nad Italijom od 3:0 (25:23, 28:26, 25:20)

18.00 - Na zanimljiv način su naš odbojkašice najavile finalni meč. Svaka je birala jednu od dve ceduljice na kojima su ispisana imena Srbije i Turske. Izvlačile su ime pobednika i većina je izvukla papirić sa nazivom naše države!

 

 

17.55 - Srbija ima sedam medalja sa evropskih prvenstava - tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Večeras napadaju četvrto najsjanije odličje!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike