Ponos, ponos i samo ponos! Tijana i selektor žale, ali ne tuguju posle srebra na EP!

03.09.2023

22:54

0

Autor: G. F.

Maja Ognjenović igrala bolesna, dva dana je niko nije video

Ponos, ponos i samo ponos! Tijana i selektor žale, ali ne tuguju posle srebra na EP!
Tijana Bošković - Copyright Profimedia/LUKASZ SKWIOT/CYFRASPORT

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je vicešampion Evrope. Za nas u Srbiji mogu da budu samo šampionke i ništa drugo bez obzira na rezultat i tesan poraz od Turske - 3:2.

Ponos, i samo ponos, na naše carice. Zbog svega što su pokazale i pružile na Evropskom prvenstvu! Briljirala je Tijana Bošković, a posle meča sumirala utiske:

- Stvarno smo se borile do zadnjeg trenutka, moram čestitati protivnicama bile su sjajne. Nijanse su presudile, nažalost nismo uspele da završimo u našu korist - rekla je Tijana za rts, pa dodala:

- Hvala našim navijačima i ovde i u Srbiji i Republici Srpskoj. Soećali smo vašu podršku, žao nam je što nismo uzele zlato, ali smo dale sve od sebe. Moramo brzo da se oporavimo za kvalifikacije za Olimpijske igre koje su podjednako važne kao i ovo EP.

Selektor Đovani Gvideti deli mišljenje sa svim navijačima Srbije.

- Stvarno sam ponosan na tim jer smo bili toliko blizu najboljima. Vargas je bila odlična, napravila je razliku. Sve vreme smo bili blizu, igrali dobro, stvarno sam ponosan.

Gvideti je otkrio i da je virus koji je "udario" na Maju Ognjenović bio od onih jačih i nezgodnijih:

MN Press
Đovani Gvideti i Maja Ognjenović

- Nisam video Maju dva dana. Nije bila na svom najboljem nivou, ali je dala sve od sebe, gurala je iz sve snage za tim!

Na kraju, vremena za veliki odmor nema, sledi najvažnije takmičenje u sezoni. Slede kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu za svega nekoliko dana.

- Sledi nam glavni cilj sezone, moramo dobro da se pripremimo i kvalifikujemo za Olimpijske igre. Malo ćemo da odmorimo i uživamo u ovoj srebrnoj medalji, jer je to veoma važna medalja za nas. Srbija mora da bude apsolutno ponosna na ove devojke. Finale nekad dobiješ, nekad izgubiš, ali ove devojke igraju s toliko ljubavi za svoju zemlju da svi moraju da budu ponosni!

I jesmo, selektore! Ponosni smo da sve puca od ponosa!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike