Adriana Vilagoš bez finala u bacanju koplja! Nije uspela ni Marija Vučenović

23.08.2023

14:07

0

Sadržajan dan na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Adriana Vilagoš bez finala u bacanju koplja! Nije uspela ni Marija Vučenović
Adriana Vilagoš, arhiva - Copyright Profimedia

Srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Marija Vučenović nisu uspele danas da se plasiraju u finale u disciplini bacanje koplja na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Adriana Vilagoš je u kvalifikacijama osvojila 16. mesto, pošto je koplje bacila 58,65 metara. Ona je u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojila devetu poziciju.

- Mislim da nisam bacala na svom najboljem nivou, što me jako rastužuje, ali to je bilo to, prvo Svetsko prvenstvo, cela sezona nije išla onako kako smo isplanirali, pa na kraju ni ovo, ali nadam se da ću još jača izaći iz svega ovoga i sledeće godine da mogu da odradim lepo pripreme za novu sezonu. Ovde nisam mogla da izvedem jedan dobar hitac, ali drago mi je da sam se takmičila, pred ovakvom publikom u ovakvoj atmosferi. Mnogo mojih rođaka je došlo da me bodri, to mi baš puno znači.

Marija Vučenović je osvojila 13. mesto u kvalifikacionoj grupi B, pošto je ostvarila rezultat od 54,21 metar. Ona je na kraju u kvalifikacijama zauzela 31. mesto.

Za plasman u finale bio je potreban hitac od 61,50 metara ili plasman među 12 najboljih bez obzira na rezultat. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila je Letonka Lina Muze-Sirma (63,50 metara).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike