Zlatooooo! Dan kad je Štefanek pokrenuo srpske sportiste: Prva srpska olimpijska medalja u Riju (VIDEO)

16.08.2021

14:18 >> 14:33

0

Posle tog 16. avgusta sve je krenulo nabolje u Brazilu

Zlatooooo! Dan kad je Štefanek pokrenuo srpske sportiste: Prva srpska olimpijska medalja u Riju (VIDEO)
Copyright MNPress/MarkoMetlaš

Iako su srpski sportisti na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili devet medalja i pokazali da slobodno možemo da uživamo u sadašnjosti, nije loše malo se vratiti u prošlost. I uživati.

Baš kao pre pet godina u Rio de Žaneiru. Osvanuo je 16. avgust, dan u koji je srpska delegacija ušla gladna rezultata. Olimpijske igre trajale su već celu sedmicu, a od medalje ni traga ni glasa. I sve će se to promeniti tek tako.

Srpski rvač Davor Štefanek izašao je na borilište i sa 9:0 savaldao Japanca Tomohiro Inouea, zatim je pao i tada aktuleni prvak sveta Nemac Frank Štebler sa 6:2 i an red je došlo polufinale. Eto nama medalje!

Naspram Davora Šmagi Bolkvadze iz Gruzije, potencijalno nezgodan protivnik, ali je Štefanek i danima pre takmičenja najavljivao da ga zanima zalto i da za to mora da pobedi sve. Dakle, Bolkvadze. Neizvensost – nula. Davor zna kako mu je bilo u borbi, ali nama je izgledalo skroz lagano. Konačnih 7:0 i osigurano bar olimpijsko srebro. Osmeh se vratio u olimpijski tim Srbije.

Finale sa Jermenom Migranom Atrjunanom bilo je za pamćenje. Nismo valjda ni stigli da se smestimo ko ljudi i “uđemo u ritam navijanja”, a na semaforu je već pisalo 1:0 za Jermena.

Druga runda, poslednji minut… Poen za Davora – 1:1 je. A to znači da će Štefanek postati olimpijski šampion ako rezultat ostane nerešen (ko poslednji uzme bod, pobedio je). Više se gledalo u sat nego u rvače, 57 sekundi teklo je kao 57 minuta, ali je nekako i isteklo. Taman na vreme da prvi put u Rio de Žaneiru začujemo “Bože pravde” i vidimo našeg sportistu sa zlatom oko vrata.

Pročitajte još:

Taman na vreme da pokrene ceo srpski tim i da posle njega još sedam odličja stigne u kolekciju. Taman na vreme da do kraja Igara u Brazilu svaki Srbin bude ponosan i zadovoljan zbog učinjenog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike