Cilj je zlato, pobede su sredstvo: Terzić i Boškovićeva zadovoljni pred osminu finala

26.08.2021

11:06 >> 11:14

0

Maskimalna Srbija čeka rivala za osminu finala

Cilj je zlato, pobede su sredstvo: Terzić i Boškovićeva zadovoljni pred osminu finala
Copyright Tijana Bošković/CEV Euro volley

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je svih pet pobeda u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i sada mirno čeka rasplet porupama i ime rivala u osmini finala.

U poslednjem kolu pobeđena je Rusija sa 3:2, a to je bio prvi trijumf naših odbojkašica nad ovim rivalom u istorji evropskih prvenstava. Zanimljivo viđenje tog trijumfa izneo je selektor naših odbojkšaica Zoran Terzić.

– Možemo još narednih 10 godina da ih ne pobedimo, a da osvajamo zlatne medalje, ja bih bio prezadovoljan. Krajnji rezultat se gleda, ne jedna utakmica. Nama je bilo potrebno dva seta da budemo prvaci grupe. Posle relativno lako osvojena dva seta, došlo je do pada i motivacije i koncentracije na terenu. Peti set je dobijen na iskustvo, želju, zbog svih gledalaca koji su danas došli, mi smo uspeli da pobedimo – rekao je Terzić.

Zoran Terzić, MN Press

Najefikasnija odbojkašica Srbije Tijana Bosković zahvalila se gledaocima i rekla je da je utakmica sa Rusijom dobra opomena pred osminu finala.

Pročitajte još:

– Bilo je predivno igrati u ovoj atmosferi u Areni, hvala svim gledaocima. Na kraju je bitna pobeda. Ovo je jedna dobra opomena pred osminu finala i jedna malo teža utakmica u grupi, a ne samo u tri seta – rekla je nesumnjivo i neupitno najbolja svetska odbojkašica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike