Istorija! Moćna Srbija overila prvo mesto i uradila nešto što nikada nije

25.08.2021

20:23 >> 20:36

0

Autor: Adam Štulić

Odbojkašice savladale Rusiju na zatvaranju uvodne faze EP

Istorija! Moćna Srbija overila prvo mesto i uradila nešto što nikada nije
Copyright Odbojkašice Srbije foto: MN Press

Uvodna faza prvenstva Evrope završena je na maksimalan način. Pet utakmica, pet pobeda za odbojkašice Srbije, koje su „šlag na tortu“ stavile protiv Rusije – 3:2 (25:22, 25:19, 16:25, 24:26, 15:10).

Iako su izgubile prvi set na tekućem kotninentalnom šampionatu, izabranice Zorana Terzića neće za njim mnogo žaliti, pošto su prvi put u istoriji, nevezano za to kako se država u tom trenutku zvala, upisale pobedu protiv „zbornaje“ na prvenstvima Evrope.

Deset mečeva s Ruskinjama i isto toliko poraza, uz samo tri osvojena seta, nisu bile preveliki teret na leđima sjajnih srpskih odbojkašica, koje su, predvođene povratnicom u tim Majom Ognjenović, brzo došle do dva osvojena seta i overe prvog mesta na kraju prve faze šampionata.

Kao i mnogo puta dosad, Tijana Bošković je bila nerešiva enigma za rivalke naših gracija, koje su bez mnogo drame u dva uvodna seta došle nadomak novog trijumfa u beogradskoj Areni. Osvajanjem prva dva dela igre Srbija je overila prvo mesto u grupi, ali to, iako rezultat možda pokazuje drugačije, nikako nije uticalo na želju Srbije da konačno savlada Rusiju na EP.

Kola su po srebrne sa nedavnih Olimpijskih igara, pošle nizbrdo sredinom trećeg seta. Da li je to imalo uticaja ili ne, ali nekako se poklopilo da su Ruskinje krenule u preokret u momentima kada je selektor Terzić odlučio da sa terena povuče nedovoljno oporavljenu Maju Ognjenović.

Ipak, u četvrtom je delovalo da je sve došlo na svoje. Naše devojke su zaigrale na način na koji su dosad “mlele” rivalke u najvećoj dvorani na Balkanu, imale su velikih 18:12, kada je usledio neverovatan pad i preokret Ruskinja, koje, ipak, u petom setu nisu uspele da ugroze potpuno zasluženu pobedu Srbije.

Tijana Bošković je sa 30 poena bila najefikasnija u našem timu, Milena Rašić je osvojila 12, a poen manje Bojana Milenković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike