Grci rutinski zaustavili delfine na putu ka finalu! Sledi borba za bronzu!

27.07.2023

11:07

0

Autor: A. S.

Druga deonica je načinila razliku

Grci rutinski zaustavili delfine na putu ka finalu! Sledi borba za bronzu!
Nikola Jakišić - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Svetskog prvenstva od Grčke rezultatom 13:7, pa će učešće na Svetskom prvenstvu nastaviti u meču za bronzanu medalju. Sledeći rival delfina biće poraženi iz duela Mađarske i Španije.

Nakon trijumfa nad Italijom u četvrtfinalu, usledio je okršaj koji nosi plasman u finale, ali i plasman na Olimpijske igre. Ipak, Srbija će morati da sačeka na vizu za Pariz, a do tada ostaje dovoljno vremena za rad i napredak.

Mladi sastav od sedmorice debitanata pružio je veliki otpor favorizovanim Grcima u prvih osam minuta. Već u drugoj četvrtini usledio je pad u igri i velika razlika koju su načinili igrači Teodorosa Vlahosa, pa Srbija do kraja nije uspela da se vrati.

Izostala je bolja realizacija delfina sa igračem više, dok su Heleni kažnjavali svaki prekršaj Srbije. Izostali su i golovi Radulovića, Drašovića, ali i Rašovića, dok je kapiten Jakšić održavao Srbiju u životu. 

Već na startu poslednjeg kvartala, kada su sudije posle VAR-a prihvatili pogodak Argelopulosa, a Grci otišli na 10:5, bilo je jasno da povratka nema. Ipak, ovaj poraz nije razlog za tugu i razočaranje, sledi meč za bronzu i prekid posta na velikim takmičenjima.

Blog uživo

Četvrta četvrtina

8. minut - Evo odbane i za Mišovića, na drugoj strani nema realizacije, Grci su u finalu, 13:7.

5. minut - Grci realizuju još jednog igrača više, 13:6. Heleni i u odbrani ne greše, ali je Rašović uspeo da realizuje igrača više, 13:7.

3. minut - Pitanje je razlike kojom će se okončati meč, naši greše u napadu, seriju ne prekidaju ni Jakšić i Ranđelović. Mišović je dobio priliku na golu, na drugoj strani, ubović je savladao sjajnog Zertevasa. 

1. minut - Grci kreću prvi. Pogodio je Jakšić, ali su sudije poništile pogodak, a potom je sudija prekinuo igru kako bi pogledao snimak zbog prethodne situacije i šuta Argelopulosa, lopta je ipak prešla liniju, 10:5. Grci rutinski, +6.

Treća četvrtina

8. minut - Grci su na ovom šampionatu tempirali formu za završnicu, što se da primetiti u okršaju sa našom ekipom. Jakšić iz velike udaljenosti, sa igračem više, 9:5.

7. minut - Milojević je iznenadio Grke sa desnog krila, Zertevas je kapitulirao. Papanastasiju za 9:4.

5. minut - Genidunjas odmah vraća +5. Golman Grčke kao da je spustio zavesu na gol, teško ga je prevariti

3. minut - Ne ide, pa ne ide, ni ovaj igrač više nije iskorišćen, Srbija mora nešto da menja ukoliko želi preokret. Pokušao je Ranđelović sa linije dva metra, vratila se lopta u ruke naših igrača, a seriju neuspešnih pokušaja je prekinuo Lazić, 7:3.

1. minut - Prvi napad Srbije, pokušaj Milojevića blokiran. Skumpakis preko gola, ali i Ubović pored stative. Grci ponovo koriste igrača više, 7:2. Teško je delfinima u defanzivi.

Druga četvrtina

8. minut - Heleni pak ne propuštaju priliku da sa igračem više uvećaju prednost, 6:2!

7. minut - Vučinić do prečke, brzopleti i Grci na drugoj strani.

5. minut - Grci odlaze na 5:2! Papanastasiju nastavlja seriju. Još jedna prokockana prilika Srbije sa igračem više. Čeka se na reakciju delfina

3. minut - Imala je Srbija igrača više, stigla je lopta do Jakšića kod stative, ali i iskliznula iz ruku odličnog bek, nema ni prekršaja.

1. minut - Grci ovog puta brži, Mitrović upisuje novu odbranu. Funtulis ne koristi igrača više, ali evo nove prilike i još jednog promašaja. Rašović žuri, ovog puta stativa. Grci odlaze na +2, Gilas za 4:2.

Prva četvrtina

8. minut -  Jakšić je izborio igrača više, a potom i peterac, koji je realizovao Rašović, 2:2! prvo isključenje za Ranđelovića, Grci koriste i ovog igrača više, 3:2. Grci za sada imaju rešenje za snažne pokušaje Radulovića, a i Drašović je pogodio okvir gola, -1

5. minut - Nova odbrana Mitrovića, ali i Zertevasa. Sreća za Srbiju, grci su pogodili prečku, ali je i Rašović na drugoj strani pogodio okvir gola.

3. minut - Igra Srbije sa igračem više je problem na ovom meču, kao i sa Italijanima, Kakaris koristi priliku na stativi, 2:1. Dobro kruži lopta u napadu Srbije, pokušaj Rašovića je završio u korneru, potom i igrač više za Srbiju, ali nema promene rezultata. 

1. minut - Prvi napad za Srbiju! Idemo!!! Pokušao je Drašović, ali dobar blok Grka. Prošli su Grci na drugoj strani, Mitrović je upisao prvu odbranu i asistirao Jakšiću u kontri, 1:0! Skumpakis uzvraća iz velike udaljenosti, 1:1.

-  Imali smo fantastičnog golmana Mitrovića koji je odličan za peterce. Znali smo da ćemo da pobedimo kada su šutevi sa pet metara odlučivali. Dobro smo počeli 2:0, Italija se vratila i onda se igralo gol za gol. Na kraju smo iskoristili tajm aut i pogodili. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije poslednja reč na prvenstvu - rekao je selektor Uroš Stevanović posle Italije.

Napravili su delfini odličan rezultat i po mnogima veliko iznenađenje trijumfom nad Italijom u četvrtfinalu i to nakon peteraca, ali sada sledi borba za medalju i odluka o tome ko će igrati za zlato a ko za bronzu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike