Velika pobeda Srbije! Orlovi ostali u igri, ali ih sada čeka glavni test!

07.07.2023

09:13

0

Autor: D. N.

Naš nacionalni tim se vratio na deveto mesto, zahvaljujući trijumfu nad Kubom

Velika pobeda Srbije! Orlovi ostali u igri, ali ih sada čeka glavni test!
Copyright MN Press

Odbojkaška reprezenzacija Srbije pobedila je Kubu rezultatom 3:2 (19:25, 25:23, 25:21, 22:25, 15:11) i tako ostala u borbi za plasman na finalni turnir Lige nacija. Ovo je ujedno i prva pobeda selekcije koju predvodi Igor Kolaković, na turniru treće sedmice, u Anahajmu.

Ukupnim, petim trijumfom, Srbija se vratila na deveto mesto, a meč protiv Francuske, koji se igra večeras od 22.30 časova po srednjevropskom vremenu, verovatno će biti i odlučujući u trci za Gdanjsk.

Iako je uvodni set pripao Kubancima, naš nacionalni tim je "vezao" dva naredna, ali se rival "orlova" ipak vratio. U odlučujućem setu, Srbija je slavila i tako došla do važnih bodova.

U srpskoj selekciji Dražen Luburić je bio najefikasniji sa 18 poena, dok je Miran Kujundžić upisao 16, a Aleksandar Nedeljković 12. Kod Kubanaca istakao se Haime Hesus Erera sa 30, dok je Kastro Migel Lopes postigao 14 poena.

ossrb.org
 

Poslednji rival Kolakovićevim izabranicima biće Bugarska u subotu takođe od 22.30 sati.

Plasman na završni turnir Lige nacija izboriće osam najbolje plasiranih selekcija. Završni turnir je na programu od 19. do 23. jula u Gdanjsku

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike