Srbija loše startovala! Slovenci prejaki za Orlove!

07.06.2023

11:11

0

Autor: 24sedam

Sledi meč protiv Kine za ekipu Igora Kolakovića

Srbija loše startovala! Slovenci prejaki za Orlove!
Igor Kolaković - Copyright MN Press

Odbojkaši Srbije poraženi su od selekcije Slovenije sa 3:1 (31:29, 19:25, 25:20 i 25:21) na startu prve nedelje Lige nacija.

Izabranici Igora Kolakovića su počeli nervozno, ali su uspeli da izjednače u prvom setu na 18:18 i od tada se igralo poen za poen do kraja seta. Na žalost, Slovenci su iskoristili sedmu set loptu i poveli sa 1:0. To je bio signal Srbiji da može da igra protiv, u ovom trenutku kvalitetnijeg rivala, što se videlo u drugom setu. Izjednačila je Srbija na 1:1, ali nije uspela više od toga. Slovenci su naredna dva seta rešili u svoju korist za pobedu od 3:1.

Seniori Srbije će sutra igrati protiv Kine od 8.00 časova po srednjeevropskom vremenu. Treći meč u Nagoji Srbija će odigrati u petak od 12:40 časova. Srbija će četvrti meč odigrati u nedelju, 11. juna protiv Poljske od 8:40 časova.

Tokom druge sedmice, u Roterdamu, Srbija će igrati protiv SAD, Nemačke, Italije i Holandije. U Anahajmu će srpski odbojkaši igrati tokom treće sedmice protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.

Finalni turnir Lige nacija 2023. godine u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 19. do 23. jula u Gdanjsku, u Poljskoj.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnim turnirima će igrati po 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike