Sve je spremno za F8 Lige šampiona! Milanović ne razmišlja o "osveti" Novom Beogradu, ali ga jedna stvar malo plaši!

30.05.2023

15:45

0

Autor: G. F.

Već u četvrftinalu sastaju se domaći tim i ekipa koju vodi proslavljeni srpski stručnjak

Sve je spremno za F8 Lige šampiona! Milanović ne razmišlja o "osveti" Novom Beogradu, ali ga jedna stvar malo plaši!
Gocić, MIlanović i Vujasinović - Copyright VK Novi Beograd/Miodrag Todorović

Najbolji klupski vaterpolo, F8 Lige šampiona u naredna tri dana biće odigran na bazenu 11. april u Beogradu.

Nema dileme da ćemo gledati vrhunski vaterpolo, da će voda u bazenu ključati od prve do poslednje utakmice. Baš kao što nema dileme da je svaka ekipa u Beograd doputovala sa jasnim ciljevima. A cilj je za većinu njih šampionska titula. Igra se po sistemu nokauta, dakle poraz znači i ispadanje iz borbe za titulu, pa su stoga svi silno motivisani i fokusirani od samog starta.

Motiv veći od osvajanja titule prvaka Evrope sigurno da ne postoji, ali bi duel Olimpijakosa i Novog Beograda mogao da ima dodatnu težinu. Jer prošle godine je do drugog mesta u Evropi srpski tim vodio Igor Milanović, koji je nakon toga smenjen, pa karijeru nastavio u grčkoj ekipi.

Ima li u Igoru Milanoviću posle razlaza sa Novim Beogradom onog nama znanog "E, sad ćete da vidite" osećaja ili motiva?

- Nema toga u vrhunskom sportu. Daj da preživimo prvu utakmicu, pa onda drugu, pa tek onda treća - kaže isksuni stručnjak.

Ali, prva je zapravo ta utakmica...

- Prva je ta, pa će onda biti druga ta u svakom slučaju. Svi mi ovde razmišljamo o prvoj utakmici. Ovde nema nepoznanica, svi sve poznaju, svi se znamo izvanredno.

Naglasio je Milanović i da njegova ekipa rasterećeno ulazi u borbu za trofej u Ligi šampiona. U Grčkoj su stvari tako postavljene da je pritisak rezervisan za domaća takmičenja.

Profimedia
Milanović sa igračima Olimpijakosa

- Divno se osećam u svom gradu. Ne osećam pritisak, veći pritisak je bio u plej-ofu sa Vuljagmenijem. Tamo se "mora" uzeti Kup i titula i mi smo uspeli. Imali smo odlične momente tokom sezone, ali i neke veoma loše. Došli smo bez nprvog centra, ali na nama je da uradimo najboilje što možemo. Fokusirani smo na sutrašnju utakmicu i nadam se da možemo da odigramo dobro. Čvrsto verujem da moji igrači srcem mogu da dobiju utakmicu.

Postoji li mogućnost da neko nekoga iznenadiu bazenu?

- Teško da može da dođe do iznenađenja. Može neko da bude bolji, da bude raspoloženiji, ali iznenađenja nema. Vaterpolo je jednostavna igra. Nema tu nekih kombinatorika kao u, ne znam, američkom fubdalu pa da ti imaš toliko kombinacija. Za igrača više će ti izaći jedno ili drugo krilo, ili ona stativa. U zoni možeš da igrač 3-4 ili 3-2-1, nema tu neke filozofije.

Pomenuli ste da ste gledali i vremensku prognozu budući da će utakmice biti igrane na otvorenom bazenu.

- To me plaši malo, pa ko se tu snađe... Ne znam. Nemam ta iskustva.

Pored Novog Beograda, koji vodi Živko Gocić i Olimpijakosa (17.00) u četvrtfinalu će se sastati Barseloneta - Jug (14.30), Breša - Vuljagmeni, koji vodi Vladimir Vujasinović (18.30) i Ferencvaroš - Pro Reko (20.00).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike