In memoriam: Srpski hokej u žalosti, legendarni Buca nije više sa nama!

16.05.2023

10:06

0

Autor: D. P.

Preminuo čuveni igrač Partizana

In memoriam: Srpski hokej u žalosti, legendarni Buca nije više sa nama!
Copyright Hokejaški savez

Srpski hokejaški savez oprašta se od Šemse Šemsedinovića Buce, legendarnog igrača i trenera Partizana, reprezentativca stare zemlje, koji je svoj život posvetio hokeju i sportu zajedno sa bratom Rašidom, golmanom i trenerom Partizana i Crvene zvezde.

- Savez hokeja na ledu Srbije sa dubokim žaljenjem i tugom obaveštava javnost da je 10. maja preminula jedna od najvećih ikona srpskog hokeja, Šemsa Buca Šemsedinović. Popularni Buca je bio izuzetno cenjen i voljen kao igrač i kasnije trener koji je ostavio neizbrisiv trag u regionalnom hokeju.

Većinu svoje karijere proveo je u dresu hokejaškog kluba Partizan, gde je postao simbol kluba i jedan od najomiljenijih igrača među navijačima. Njegova posvećenost, strast i neumoran rad doveli su ga do osvajanja Kupa Srbije 1969. godine, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba.

Bio je reprezentativac Jugoslavije, koja je u to vreme imala izuzetno jak tim s brojnim talentovanim igračima. Njegov izvanredan šut i igra donosili su važne pobede i radost navijačima. Bio je ponosan predstavnik svoje zemlje i igrač koji je izvan terena nosio vrednosti fer-pleja i sportskog duha.

Nakon završetka sjajne igračke karijere, Buca se posvetio trenerskom poslu u Partizanu. Njegova stručnost, iskustvo i ljubav prema hokeju preneti su na mlađe generacije igrača. Pod njegovim vođstvom, mladi hokejaši su ostvarili impresivne rezultate, uključujući osvajanje titule šampiona Srbije.

U mladosti je takođe pokazao svoj talenat za fudbal, igrajući za Paliluac zajedno sa svojim bratom Rašidom. Iako nije nastavio profesionalnu karijeru u fudbalu, njegova ljubav prema sportu bila je nepokolebljiva.

Sahrana će biti održana 16. 5. 2023. godine na Novom groblju sa početkom u 10.15 časova - saopštili su iz hokejaškog saveza.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike