Srbija dobila rivale na Evropskom prvenstvu! Grupa u kojoj se može igrati, ima razloga za umereni optimizam

10.05.2023

18:27

0

Autor: P.K.

Moglo je da bude i malo bolje, ali i mnogo gore!

Srbija dobila rivale na Evropskom prvenstvu! Grupa u kojoj se može igrati, ima razloga za umereni optimizam
Prizor sa utakmice Srbija-Norveška - Copyright MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije saznala je rivale na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! reprezentacije. Slobodno se može reći da su "orlovi" dobili grupu sa kojom se, kako se to kaže, "može igrati". Nju čine: Island, Mađarska i Crna Gora.

"Orlovi" su tako izbegli neke od najjačih selekcija, poput Francuske i Nemačke, koje su u istom šeširu. Međutim, nije sve bilo idealno, jer je moglo da bude i lakše od Crne Gore, koja je bila u poslednjem šeširu zajedno sa Gruzijom.

Prvi meč Srbije igraće se 12. januara u Minhenu, protiv Islanda, zatim sledi duel sa Mađarskom dva dana kasnije, a 16. januara završava se grupna faza mečom protiv Crne Gore.

Grupna faza će se igrati po istom sistemu kao i do sada, sa dve najbolje ekipe iz svake grupe koje prolaze u glavnu rundu i prenose bodove iz međusobnih duela. U glavnoj rundi biće formirane dve grupe sa po šest timova, a po dve najbolje ekipe iz obe grupe plasiraće se u polufinale.

Ovo prvenstvo imaće veliki značaj za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Evropsko prvenstvo 2024. održaće se u Nemačkoj, od 10. do 28. januara. Utakmice će se igrati u šest gradova. Posebna atrakcija biće mečevi u Dizeldorfu, u Merkur-Špil areni, koja prima 50.000 gledalaca!

Domaćini će biti i Keln, Berlin (u Mercedes-Benz areni, gde je održan i Eurobasket, kao i finale Evrolige), Hamburg, Manhajm i Olimpijska hala u Minhenu.

Srbija je izborila plasman na Evropsko prvenstvo kao druga u Grupi 2, sa istim brojem bodova kao i Norveška - po 10, a ispred Slovačke i Finske. Naša reprezentacija ima dve medalje sa evropskih prvenstava posle raspada SFRJ: bronzu iz 1996. i srebro iz 2012. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike