Srpski tim ide na Svetski kup u Bakuu

05.05.2023

16:39

0

Autor: 24sedam

Zbog ciljeva postavljenih za ovu sezonu, u Baku ide brojnija reprezentacija nego na prethodne Svetske kupove.

Srpski tim ide na Svetski kup u Bakuu
Copyright Streljački savez Srbije

Stručni štab Streljačkog saveza Srbije je za takmičenje u glavnom gradu Azerbejdžana odredio 13-članu ekipu, koja je će po ranije utvrđenom planu, put Azerbejdžana krenuti tokom narednih nekoliko dana u dve grupe.

U sastavu su:

pištolj - žene: Zorana Arunović, Jovana Todorović, muškarci: Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić.

Puška - žene: Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović, Sanja Vukašinović, muškarci: Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Milutin Stefanović, Marko Ivanović.

Stručni štab: Jasna Šekarić (selektor za pištolj, vođa puta), Goran Mikec, Jelena Arunović (treneri za pištolj), Stevan Pletikosić, Alina Sebić (treneri za pušku).

Sportski direktor SSS Dragan Marković smara da je predstojeći Svetski kup jedno od najvažnijih takmičenja u prvoj polovini godine.

Zbog ciljeva postavljenih za ovu sezonu, u Baku ide brojnija reprezentacija nego na prethodne Svetske kupove.

- Baku će u drugoj polovini avgusta biti domaćin Svetskog prvenstva u istom sportskom centru na kome će biti održan Svetski kup. U programu za ovu smo sezonu smo planirali brojniju ekipu za Svetski kup u Bakuu, upravo zbog toga što je predstojeći turnir svojevrsna priprema za Svetsko prvenstvo. Skoro svi reprezentativci koji idu na Svetski kup će učestvovati i na Svetskom prvenstvu, pa će im predstojeće takmičenje mnogo značiti da osete atmosferu i upoznaju borilišta - rekao je Marković.

Streljački savez Srbije
 

Svetski kup u Bakuu će biti prvo međunarodno takmičenje u ovoj godini koje će biti održano po konačnoj verziji pravila koja će važiti i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Podsetimo, Međunarodna sportska streljačka federacija (ISSF) je nedavno, posle odobrenja Međunarodnog olimpijskog komiteta, odlučila da će finala u Parizu biti održana po istom formatu kao i na OI u Tokiju. Promene koje su u međuvremenu pravljene više nisu na snazi, u finalima neće biti duela za zlato.

- U Bakuu će nas predstavljati svi seniorski reprezentativci, imamo jaku reprezentaciju, stoga verujemo da mogu da uđu u borbu za finala i medalje u vrlo jakoj konkurenciji - poručio je Marković.

U svim pojedinačnim disciplinama u kojima učestvuju naši reprezentativci prijavljeno je po više od 100 takmičara, a na preliminarnim startnim listama je i veliki broj miks parova. Put do finala i medalja će biti težak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike