Rambo je legenda u Brazilu! Zbog Petkovića, srpski strelci će večno pamtiti ovaj Svetski kup!

14.04.2022

09:01

0

Autor: 24sedam

Naši reprezentativci već bili uspešni na Svetskom kupu u Riju

Rambo je legenda u Brazilu! Zbog Petkovića, srpski strelci će večno pamtiti ovaj Svetski kup!
Dejan Petkovic i strelci Srbije-2 - Copyright Promo/Streljački savez Srbije

Sreda je za srpske strelce na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru bila slobodan dan kad je reč o takmičenjima. Na programu su bile discipline u kojima nemamo predstavnike, a naši reprezentativci su odradili zvanične treninge pred nove izazove. Dan će pamtiti po lepom druženju. U hotelu ih je posetio legendarni fudbaler Dejan "Rambo" Petković, počasni konzul Srbije u Rio de Žaneiru.

Nekadašnji as niškog Radničkog, Crvene zvezde, Reala, je tokom dugogodišnje karijere u Brazilu igrao za osam klubova, a sa Flamengom je osvojio titulu državnog prvaka. Stekao je status zvezde u zemlji petostrukih svetskih prvaka. Petković je jedan od samo trojice Evropljana koji su postali članovi Kuće slavnih na čuvenom stadionu "Marakana" u Rio de Žaneiru. Osim njemu, ova počast je ukazana i Portugalcu Euzebiju i Nemcu Francu Bekenbaueru.

Po završetku aktivnog igranja fudbalom Petković je nastavio da živi u Brazilu, gde radi kao trener i sportski komentator. Prilikom posete Petković je čestitao strelcima kako na rezultatima u Rio de Žaneiru, gde je Zorana Arunović osvojila zlato vazdušnim pištoljem, tako i na prethodnim uspesima. Evropska šampionka vazdušnom puškom Teodora Vukojević, najmlađa članica tima, je počasnom konzulu poklonila dres streljačke reprezentacija Srbije.

Prijatno veče je, prenose strelci, proteklo u mnogobrojnim razgovorima, kako o sportskim, tako i o drugim temama, životu u Brazilu...

Promo/Streljački savez Srbije
 

- Veoma nas je obradovalo kada je Dejan Petković najavio da će nas posetiti. Uvek se lepo osećamo kada se na putovanjima u inostranstvu sretnemo sa našim ljudima, koji odaju priznanje uspesima srpskih strelaca. Takva podrška nam znači. Hvala Dejanu Petkoviću, kao i otpravniku poslova Ambasade Srbije u Braziliji, Jeleni Blažević, s kojom smo bili u kontaktu pre dolaska u Rio de Žaneiro i ponudila nam je pomoć i tokom boravka u Brazilu - kaže šef stručnog štaba Dragan Donević, podsetivši da je srpska reprezentacija i prethodnih godina imala podršku srpskih diplomata

- Prilikom učešća na Svetskim kupovima u Nju Delhiju, par puta nas je posetio tadašnji ambasador u Indiji Marić. Nedavno, tokom Evropskog prvenstva u Hamaru, uz nas je bio i u nekim finalima srpske strelce bodrio ambasador u Norveškoj Dragan Petrović.

Srpski strelci učešće na Svetskom kupu nastavljaju u popodnevnim i večernjim časovima po srednjeevropskom vremenu, kada će biti održane kvalifikacije u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, u kojima će učestvovati Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike