Partizan je šampion Srbije! Crno-beli odbojkaši na tronu posle 12 godina!

25.04.2023

20:04

0

Autor: A. Š.

Izabranici Bojana Janića sezonu za pamćenje krunisali triplom krunom

Partizan je šampion Srbije! Crno-beli odbojkaši na tronu posle 12 godina!
Odbojkaši Partizana - Copyright Promo/OSS

Odbojkaši Partizana vratili su se na srpski tron u velikom stilu. Posle dugih 12 godina čekanja, crno-beli su u finalu plej-ofa nacionalnog šampionata „počistili“ višegodišnjeg apsolutnog vladara naše odbojke Vojvodinu i sezonu iz snova okončali na impresivan način – osvajanjem triple krune!

Pošto su ove sezone u finalima Superkupa i Kupa uzimali trofeje u direktnim duelima sa Novosađanima, u najvažnijem okršaju sezone slavili su izabranici Bojana Janića ukupnim rezultatom 3:0 u finalnoj seriji doigravanja za titulu.

Partizan je ove sezone definitivno bio najbolji tim u državi. Dokazuje to i činjenica da su crno-beli u finalnoj seriji dve od tri pobede ostvarili na terenu Vojvodine, večeras odlučujuću rezultatom 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:16).

Kada se podvuče crta, ispada da su izabranici Bojana Janića najteži posao imali u četvrtfinalu plej-ofa, kada su bili na ivici eliminacije u duelu sa Crvenom zvezdom. Kada su uspeli da preokretnu seriju protiv večitog rivala, crno-beli odbojkaši su do 12. titule u klupskoj istoriji gazili bez izgubljenog meča u polufinalu sa kragujevačkim Radničkim i finalu sa Vojvodinom, koja je u tri meča uspela da osvoji svega tri seta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike