Slika Tadeja Pogačara ukrasila najvišu zgradu na svetu

22.09.2020

16:01 >> 16:15

0

Autor: Milan Nastić

Arapi ponosni na najmalađeg pobednika Tur de Fransa

Slika Tadeja Pogačara ukrasila najvišu zgradu na svetu
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Sporstski svet ne prestaje da priča o slovenačkom biciklisti Tadeju Pogačaru (22), najmlađem pobedniku Tur de Fransa u istoriji ove trke.

Posebno je na njega ponosan šeik Ahmed bin Saed Al Makatum, predsednika Uprave za civilno vazduhoplovstvo u Dubaiju i izvršni direktor Aviokomapnije iz ove zemlje. On ima samo reči hvale Pogačara, koji je inače i član biciklističkog kluba iz Emirata. Koliko su Emiraćani ponosni na ovaj veliki uspeh Slovenca pokazuje i to da su na najvišoj zgradi na svetu, Burdž Kalifi, postavili gigantsku fotografiju Slovenca pobednika  Tur de Fransa.

Šeik Ahmed bin Saed je istakao da je mladi biciklista pokazao celom svetu da može da bude katalizator, ne samo u svojoj zemlji, već i na Bliskom istoku, ali i celom svetu.

– Neverovatna pobeda Pogačara, inače člana našeg tima UEA na Tur de Fransu na najprestižnoj biciklističkoj trci na svetu, istorijska prekretnica za UEA na globalnoj sportskoj sceni. Ovo ogromno dostignuće jača ionako duboku vezu između naše zemlje, biciklističkog sporta i biće inspiracija novoj generaciji širom sveta – kazao je šeik Ahmed bin Saed.

Ovo je najveća pobeda za tim iu UEA za četiri godine koliko klub postiji.

U 2019. godini su zabeležili 31 uspeh, uključujući i tri etapna trijumfa na Vuelti, trka koja se vozi oko Španije, dok su u 2017. i 2018. ostvarili 14, odnosno 19 pobeda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike