Botas iskoristio greške Hamiltona za pobedu u Sočiju

27.09.2020

14:22 >> 14:23

0

Finac ostvario drugi trijumf ove sezone

Botas iskoristio greške Hamiltona za pobedu u Sočiju
Copyright Tanjug/AP/Bryn Lennon

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je na trci za Veliku nagradu Rusije u Formuli 1. Finac je startovao trku u Sočiju na trećoj poziciji, već na samom startu pretekao je Maksa Ferstapena, da bi kasnije iskoristio kaznu klupskog kolege Luisa Hamiltona i došao do drugog trijumfa na ovoj stazi, devetog u karijeri. Ovo je druga pobeda ove sezone za njega, bio je najbolji i na premijeri u Austriji.

Hamilton je zbog greške kažnjen sa dva puta po pet sekundi, što ga je sprečilo da stigne legendarnog Mihaela Šumahera na večnoj listi sa 91 pobedom. Na kraju, drugi je završio Maks Ferstapen, treći Luis Hamilton, četvrti Serhio Peres, a peti Danijel Rikardo. Bodove su još osvojili Šarl Lekler, Esteban Okon, Danil Kvjat, Pjer Gasli i Aleksander Albon. Hamilton na čelu generalnog plasmana sada ima 205 bodova, a prati ga Botas sa 161.

-Lepo je zabeležiti pobedu i smanjiti zaostatak za Luisom. Nastaviću da ga pritiskam i dalje, ima još trka, ne želim da odustanem. Videćemo kako će se završiti – poručio je Valteri Botas.

Naredna trka vozi se 11. oktobra za Veliku nagradu Nemačke.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike