Nepredviđene promene nisu uticale na orlove! Sjajna atmosfera u Pazovi, čeka se jedan od težih rivala

07.03.2023

10:59

0

Autor: A. S.

Povrede su uticale na spisak, ali vedar duh krasi ekipu

Nepredviđene promene nisu uticale na orlove! Sjajna atmosfera u Pazovi, čeka se jedan od težih rivala
Srpski rukometaši posle trijumfa protiv Argentine - Copyright Profimedia

Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a izabranike selektora Tonija Đerone očekuju treninzi i kvalifikacioni dvomeč za Evropsko prvenstvo sa selekcijom Norveške.

Prvi susret je na programu u četvrtak, 9. marta, od 18 sati u Novom Sadu, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Bregenu od 16.45.

Među igračima vlada sjajna atmosfera, a prvi na zakazano okupljanje je stigao kapiten Nemanja Ilić.

- Kao i uvek dolazimo spremni na okupljanje. Biće teško sa Norveškom. Nedavno smo igrali sa njima na prvenstvu, nismo izdržali do kraja, ali dokazali smo da možemo da im pariramo i tako pristupamo ovim utakmicama. Možda nismo dovoljno verovali u pobedu, ali sada imamo iskustvo više i podršku domaćih navijača - rekao je Ilić, prenosi RSS.

Svestan važnosti duela koji slede je i bek Miloš Orbović.

- Svi smo jedva čekali ovo okupljanje! Posle prvenstva bili smo u kontaktu svaki dan, pričali smo o ovoj utakmici. Protivnik nam je dobro poznat i ovo je prilika da se revanširamo. Idemo da pobedimo obe utakmice ako je moguće i da budemo prvi u grupi. Presrećan sam što smo u punom sastavu na mojoj poziciji i što su se Peđa i Jovica oporavili.

Upravo će rekovalescent Nikolić imati poseban motiv na prvom meču, u svom rodnom gradu.

- Iako je osećaj kao da smo se tek vratili sa Svetskog prvenstva, izuzetno se radujem što smo ponovo na okupu. U poslednje dve godine smo pokazali da nije bitno ko je protivnik, sa svakom ekipom možemo da se nosimo i uvek idemo na pobedu, što je i sada slučaj. Uigrani smo i imamo sistem, ali će nam značiti ovih nekoliko dana da radimo na detaljima. Ovo će mi biti prvi put da sa seniorskom reprezentacijom igram u Novom Sadu i jedva čekam. Traži se karta više, biće pune tribine porodice i prijatelja i svakako mi je to poseban motiv - istakao je Jovica.

U odnosu na šampionat sveta, na spisku je samo jedna promena, mladi Luka Rogan je dobio prednost u odnosu na Ivana Popovića. Ali su potom i povrede uticale, pa će Petar Đorđić i Vladimir Cupara preskočiti ovo okupljanje. Umesto njih, tu su Nikola Zečević i Milan Bomaštar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike