Damir i Milutin po običaju, vraća se i Ivana, stižu nove nade!

14.02.2023

08:29

0

Autor: G. F.

Sjajni rezultati na finalnom turniru Kupa Srbije

Damir i Milutin po običaju, vraća se i Ivana, stižu nove nade!
Kup Srbije pobednici - Copyright Streljački savez Srbije

Ako na nekoga računamo da nas obraduje i donese nam medalje sa najvećih svetskih takmičenja onda su to naši strelci.

A te medalje se kuju na treninzima i domaćim takmičenjima kakav je finalni turnir Kupa Streljačkog saveza Srbije.

Prvog dana na programu su bila juniorska takmičenja. Zlatne medalje puškom osvojili su Vojvođani Aleksandra Havran (Jedinstvo) i Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), dok su pištoljem najbolji bili Luka Milošević (Akademac) i Melani Đorđević (Bor 030).

Treba istaći uspeh Havranove koja je u finalu bila bolja od seniorske evropske prvakinje Teodore Vukojević, ali i Đorđeviću, koja inače živi u Austriji, a u Srbiju dolazi da bi trenirala u Boru, sa prvim trenerom naše velike šampionke Bobane Veličković Momčilović, Bobanom Markovićem.

Drugi dan takmičenja bio je rezervisan za seniore, a iskusni reprezentativci Damir Mikec i Milutin Stefanović odbranili su zlatne medalje. U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile Emilija Ponjavić (Trstenik, puška) i Brankica Zarić (Novi Sad 1790, pištolj). Bronzano odličje puškom osvojila je povratnica na strelište Ivana Anđušić Makismović.

Favorit broj 1 u ženskom takmičenju pištoljem Zorana Arunović (Olimpik 011) je bila ubedljivo najpreciznija u kvalifikacijama. Daleko iza sebe je ostavila rivalke i u prvoj fazi finala. Međutim, poslednju prepreku na putu do najsjajnijeg trofeja nije uspela da pređe. Rivalka Arunovićeve u meču za zlato bila je njena kolegenica iz reprezentacije Brankica Zarić, koja je posle uzbudljivog duela do prvog mesta došla "tesnom" pobedom (17:15).

Kad je o ekipnim takmičenjima reč, tri kluba su odbranila zlatne medalje osvojene na prošlogodišnjem finalu Kupa. Policajac je na nisku dodao još jednu titulu pištoljem u muškoj ekipnoj konkurenciji, sa samo četiri kruga prednosti nad drugoplasiranom Kikindom i pet ispred trećeplasiranog Akademca. Puškom su, kao i lane, najbolji bili ženski sastav Partizana, predvođen Andreom Arsović, i klub Čika Mata. Zorana Arunović je dala najveći doprinos trijumfu Olimpika 011 u ženskom takmičenju pištoljem, u kome je prošle godine pobedio klub Dragan Jevtić Škepo.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike