Želim zlato sa Srbijom u Parizu! Novi selektor odbojkašica ima visoke ciljeve

01.02.2023

11:57

0

Gvideti zacrtao plan

Želim zlato sa Srbijom u Parizu! Novi selektor odbojkašica ima visoke ciljeve
Đovani Gvideti - Copyright OSSRB

Novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Italijan Đovani Gvideti izjavio je danas da mu je velika želja da sa našim nacionalnim timom osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Gvideti je trener turskog Vakifbanka, a na klupi selekcije Srbije krajem prošle godine zamenio je sunarodnika Danijelea Santarelija, koji je preuzeo reprezentacije Turske.

Italijanski stručnjak je zvanično danas predstavljen kao novi selektor Srbije.

- Veoma sam srećan zato što sam dobio šansu da vodim Srbiju. Promene su dobre u životu, a tako i u sportu. Bliže se OI, a zlatna medalja je želja odbojkašica Srbije. Promenio se sistem takmičenja i Srbija ima velike šanse da izbori plasman na OI - rekao je Gvideti na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istakao da su pred odbojkašicama Srbije tri velika takmičenja u ovoj godini. Srpske odbojkašice će prvi trening sa novim selektorom imati 13. februara u Beogradu.

Gvideti je od 2008. trener Vakfibanka sa kojim je do sada osvojio četiri titule na klupskom prvenstvu sveta, pet puta se domogao CEV Lige šampiona, sedam puta bio prvak Turske, a osvojio i pet trofeja u nacionalnom Kupu i četiri titule pobednika Super kupa te zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike