NFL može da odahne! Sjajne vesti iz SAD - igrač Bafala kojem je na utakmici stalo srce pušten iz bolnice!

11.01.2023

18:43

0

Autor: A. Š.

Damar Hamlin dobio najvažniju utakmicu u životu

NFL može da odahne! Sjajne vesti iz SAD - igrač Bafala kojem je na utakmici stalo srce pušten iz bolnice!
Damar Hamlin - Copyright Profimedia

Više od nedelju dana pošto mu je tokom utakmice stalo srce, Damar Hamlin je napustio bolnicu i oporavak od srčanog udara nastaviće u svom domu.

Podsetimo, nesrećni mladić doživeo je srčani zastoj na meču njegovog Bafala i Sinsinatija. Hamlin se u jednoj akciji sudario sa Tiom Higinsom, ustao sa trave, ali se koji sekund kasnije onesvestio i pao udarivši leđima o zemlju.

Srećom, hitna reakcija medicinskog osoblja ispostavila se kao ključna za ekspresan oporavak Bafalovog sejftija, kojeg su lekari na terenu dva puta oživeli pre nego što je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu.

- Neposredne akcije medicinskog osoblja bile su od vitalnog značaja, ne samo za spasavanje njegovog života, već i za očuvanje neurološke funkcije - rekli su u lokalnoj bolnici, u kojoj su obavili sveobuhvatnu medicinsku procenu, kao i niz kardiološlkih, neuroloških i vaskularnih testova.

- Završili smo niz testova i procena i u konsultaciji sa timskim lekarima uvereni smo da Damar može bezbedno da bude otpušten kako bi nastavio rehabilitaciju kod kuće.

Dok se Hamlin u bolnici borio za život uz pomoć respiratora, sa kojeg je skinut pre dva dana, medicinski tim je pokušao da dođe do uzroka srčanog zastoja, ali, donekle i očekivano, nijedan zaključak nije javno objavljen.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike